jay leno jimmy fallon (Foto: Scanpix)
jay leno jimmy fallon (Foto: Scanpix)

Nå ler de av Letterman

Sexskandalen gjorde David Letterman til konkurrentenes vits.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at David Letterman selv slapp bomben om sexskandalen i sitt eget show, har han fått skarp kritikk av både kommentatorer og bloggere som beskyldte Letterman for hykleri. Talkshow-giganten har gjort karriere på å gjøre narr av politikere, og særlig av deres seksuelle eskapader.

Egen medisin

Men Letterman fikk en smak av egen medisin da flere verter i konkurrerende talkshow ikke kunne dy seg under innspillingen av sine egne show.

Erkerivalen Jay Leno i NBC åpnet fredagens show med følgende monolog: «Hvis du kom her i kveld i håp om å få sex med en talkshow-vert, da er du i feil studio.»

NBC-kollega Jimmy Fallon i «Late Night» var heller ikke nådig i sin monolog.

– Det er en ny bok på markedet som heter «Derfor har kvinner sex». I den listes det opp 237 grunner til hvorfor kvinner har sex. Og dere, Letterman kjenner topp ti, flirte Fallon med klar adresse til Lettermans kjente «Top Ten List» som brukes i alle hans program.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

348501

Lo av seg selv

Men også Letterman selv vitset om skandalen mens han intervjuet en av sine gjester under innspillingen torsdag.

En uvitende Larry David påsto at han slo Lettermans rekord for å være tv-kjendisen med færrest dater.

– Å, jeg vet nå ikke jeg, svarte en glisende Letterman.

Nekter skyld

Bare kort tid før hadde han avslørt at han var blitt offer for utpressing etter flere sex-affærer med kvinnelige medarbeidere. Produsent i krimprogrammet «48 Hours Mystery», Robert J. Halderman, er siktet for utpressing, men erkjente ikke straffskyld da han ble framstilt for retten i Manhattan.

Halderman var tidligere samboer med Stephanie Birkitt, som jobber som assistent på Lettermans show. Hun er utpekt som Lettermans elskerinne i amerikansk media.

Halderman risikerer 15 års fengsel dersom han dømmes.