Yair Anthony Carillo (Foto: Privat/Politiet i Tennessee )
Yair Anthony Carillo (Foto: Privat/Politiet i Tennessee )

Fire dager gammel baby kidnappet

Etter tre dager i fangenskap ble gutten funnet i live i USA. En kvinne er pågrepet for kidnappingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Latinamerikanske Maria Gurrolla (30) i Nashville, Tennessee opplevde alle foreldres verste mareritt da hennes nyfødte sønn ble kidnappet av en kvinne som hevdet hun kom fra immigrasjonsmyndighetene.

Truet med fengsel

Sønnen Yair Anthony Carillo var bare fire dager gammel da en kraftig, lyshåret amerikansk kvinne troppet opp i familiens hjem. Kvinnen presenterte seg som immigrasjonsagent og truet med å arrestere Gurrolla før hun grep en kniv i kjøkkenet.

Mens hun viftet med kniven, stakk hun den nybakte tobarnsmoren flere ganger. Blodig og livredd flyktet Gurrolla til naboen.

– Hun var dekket i blod fra hodet til føttene, sier Eric Peterson til AP.

Stakk av i bil

I mellomtiden benyttet kvinnen anledningen til å ta med seg spebarnet og kjøre fra stedet i en bil. Guttens tre år gamle søster ble funnet uskadd i huset.

Fortvilet henvendte moren seg til kidnapperen via media.

– Jeg trenger babyen min, sa den gråtkvalte Gurrolla.

39-åring tatt

Men appellen ga ingen respons og i tre dager kunne hun ikke gjøre annet enn vente og håpe på at politiet ville finne sønnen hennes. Til alt hell fikk politiet et tips om en bil som noen dager før bortførelsen tilsynelatende forfulgte Gurrolla mens hun kjørte til et kjøpesenter sammen med sønnen.

Etterforskningen førte dem til 39 år gamle Tammy Renee Silas i byen Ardmore i Alabama, 130 kilometer sør for Nashville.

Sammen med Silas fant de den ukegamle gutten, som snart kunne gjenforenes med sin overlykkelige mor.

Halve livet borte fra familien

– Babyen er én uke gammel og har tilbragt halve livet borte fra familien sin. Det var på tide å gjenforene dem, sier spesialagent My Harrison i FBI Tennessee.

Motivet for kidnappingen er ikke kjent, men ifølge Cathy Nahirny ved National Center for Missing & Exploited Children, blir innvandrerfamilier sirklet ut som ofre av kidnappere fordi de ofte ikke tør å varsle politiet.

Silas er foreløpig ikke siktet i saken, men FBI-sjef Mark Gwyn sier til AP at en siktelse er like rundt hjørnet. I mellomtiden holdes hun i varetekt i Alabama.