Richard Scott og Scott Ralph har skrevet tre av sangene på Robbie Williams. (Foto: TV 2)
Richard Scott og Scott Ralph har skrevet tre av sangene på Robbie Williams. (Foto: TV 2)

Lager Robbie Williams-sanger i Norge

I forrige uke møttes 15 av verdens beste låtskrivere i Kristiansand. Her skrev de sanger til blant andre Robbie Williams.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er plateselskapet EMI som annethvert år arrangerer en workshop for de beste låtskriverne i verden.

I år falt arrangementet på Norge og Dvergsøya utenfor Kristiansand. Her var låtskriverne isolerte i en uke og laget en rekke sanger sammen.

Se hele intervjuet på Lørdagsmagasinet klokken 18.45.

– En fantastisk øy

Plateselskapet EMIs kreative direktør i Belgia, Lawrence Van Den Eede er overveldet over Dvergsøya og den idylliske sørlandsskjærgården.

– Dette er et magisk sted, et sted hvor flinke mennesker kan skape noe magisk, sier Van Den Eede til TV 2.

Et tilfeldig møte med en norsk låtskriver førte til at Norge ble valgt som sted for årets workshop blant verdens beste tekstforfattere.

Richard Scott og Scott Ralph var to av låtskriverne som var i Kristiansand. De to har skrevet tre av sangene på Robbie Williams siste album som kommer ut på markedet 9. november.

– Vi har samarbeidet med Robbie Williams i tre år. Vi kjenner ham både privat og gjennom jobben vår, sier Richard Scott til TV 2 Lørdagsmagasinet.

De to britene skryter uhemmet av Dvergsøya og Kristiansand.

– Dette er et helt fantastisk sted og det er inspirerende å være sammen med så mange flinke folk på en øy i den norske skjærgården, sier Scott.

Lene Marlin var med

I løpet av den uken de var samlet i Norge, rakk de å lage flere sanger.

– Ja, kanskje blir en av dem en verdenshit en dag, og kanskje blir det Robbie som er artisten bak den, sier de to og smiler.

Siste dagen presenterte låtskriverne alle sangene som ble laget i Kristiansand for platedirektørene i EMI, og nå vil det vurderes hvilke sanger som skal gis til ulike artister av verdensformat.

Blant de 15 låtskriverne var også vår egen Lene Marlin. Hun ønsket ikke å la seg intervjue på TV, men TV 2 fikk lov til å høre på en sang som hun hadde spilt inn sammen med de to låtskriverne i Robbie Williams.

– Hva synes dere? spør Scott Ralph TV 2s utsendte.

Vi kunne bare konstatere at sangen kan bli en ny stor salgssuksess for Lene Marlin.

Hemmeligheten

Ifølge de to suksessfulle låtskriverne er det en enkel oppskrift å lage en musikalsk suksess.

– Make it easy. Gjør det enkelt og ha et fengende og lett refreng, sier Richard Scott og smiler.

Nå gjenstår det å se om noen av låtene som ble laget i Norge etter inspirasjon fra den norske skjærgården, blir en verdenshit en dag.