UNNSKYLDNING: Talkshow verten, David Letterman, skal ha blitt forsøkt presset for penger. I natt sa han unnskyld til kona på TV. (Foto: SCANPIX/AP, © STW**NY**)
UNNSKYLDNING: Talkshow verten, David Letterman, skal ha blitt forsøkt presset for penger. I natt sa han unnskyld til kona på TV. (Foto: SCANPIX/AP, © STW**NY**)

- Sexskandalen kan være bra for Letterman

Norsk PR-ekspert sammenligner innrømmelsene med Anne-Kat. Hærlands utskjelling.

Torsdag valgte talkshowkonge David Letterman å krype til korset foran publikum og TV-tittere. Det er et amerikansk ordtak som heter «never dip your pen in company ink»

Foran millioner av mennesker fortalte David at han har hatt sex med flere kvinnelige medarbeidere - og at en kollega av ham hadde forsøkt å presse penger ut av han for å holde munn om eskapadene.

Utpresseren, produsenten Robert Halderman, skal ha krevd i underkant av ti millioner kroner for å tie.

Utpressingen fikk David, som siden 1986 har vært gift med Regina Lasko, til å gå til politiet. Kollegaen er nå anholdt og siktet for pengeutpressing.

- Er det pinlig at det blir offentlig kjent? Det er det kanskje! Men jeg føler at jeg er nødt til å beskytte mine medarbeidere. Og jeg er i hvert fall nødt til å beskytte min familie, sa David i nattens sending.

- Han må tåle å bli hengt ut
trond (Foto: Solum, Stian Lysberg)
trond (Foto: Solum, Stian Lysberg)

- Det er bra at David ikke har latt seg presse, og at han har gått til politiet med saken. Problemet er at han er en person som lever av å henge ut andre, og da må han tåle at han selv ville blitt hengt ut, sier PR-ekspert Trond Albert Skjelbred til «God kveld Norge».

PR-eksperten mener likevel at det var smart av Letterman å stå frem med sin egen versjon av historien.

- Hvis ikke ville han nok ha mistet troverdigheten. Dette var tøft gjort, sier Skjelbred.

Sammenligner David med Anne-Kat

Han refererer til de store oppslagene da det ble kjent at komiker Anne-Kat. Hærland hadde langet ut mot barn før en forestilling i Drammen.

- Her og Nå ringte meg og lurte på om dette ville være skadelig for hennes image. Jeg svarte at det var det nok ikke, fordi hun har et image som ei hardtslående dame uansett. Hennes publikum forventer ikke at hun skal være en myk kvinne på scenen. Det samme gjelder Letterman. Han er ingen Bondevik, akkurat, som har et annet image, sier han.

Skjelbred mener at sannheten alltid kommer frem, uansett.

- Det er generelt et problem å ha sex med kolleger. Det kommer alltid frem. Det er et amerikansk ordtak som heter «never dip your pen in company ink», og det ligger noe i det. Det er ikke smart, sier han.

- Dette er helt unikt
hærland
hærland

Skjelbred sier at det er helt unikt at en talkshowvert velger å bruke sitt eget TV-program, og ikke pressen, til å komme med sin versjon av en sak.

- Letterman er omgitt av flinke PR-rådgivere, og han har nok rådført seg med dem. Det at han velger å bruke sin egen kanal, sitt eget program, til å innrømme sine feil, er helt unikt. Ser en på Valla og andre næringslivsledere, har de ikke egne kanaler til å komme med sine versjoner.

Kriser kan være muligheter

- Kan Lettermanns innrømmelser på noen måte være bra for hans videre karriere?

- Kriser er alltid muligheter. Men det kan slå tilbake på deg. Men jeg tror ikke at David Lettermans image er forandret. Han er ingen moralens vokter, akkurat, avslutter PR-eksperten.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)