Minigris
Minigris

Minigris er også ålreite dyr!

Møt «Dennis», en kanadisk minigris.

Det er nok ikke alle som tror minigriser er kjæledyr. Men minigrisene er bra som kjæledyr fordi de er renslige. Ja, mer renslige enn hunder, derfor er de også bra for allergikere.

Minigrisene har høy intelligens og er lette å trene opp til å gå, gi labb, sitte osv.

Se innslaget med minigrisen «Dennis» i vinduet over!

TRUDE2 (Foto: TV 2)
TRUDE2 (Foto: TV 2)

Maria og Mia har fått et nytt hjem.

Sist sending viste vi fram de to marsvinene «Maria» og «Mia», som er mor og datter. Trude Mostue hadde fått de av Dyrebeskyttelsen, som ukentlig får inn en rekke nye dyr til omplassering. Og det tok ikke lang tid før vi mottok en rekke e-poster fra dere seere. Så nå har «Maria» og «Mia» et trygt, nytt hjem!

Se innslaget her!

Omplassering

Er du interessert i å gi et kjæledyr et hjem, kan du sende oss en e-post: gmn@tv2.no
Merk e-posten med «omplassering».

Minigris

Kanadisk minigris er en minigrisrase/variant som oppsto i Canada og primært brukes som kjæledyr. Rasen ble opprinnelig krysset fram fra fire ulike grupper av småvokste vietnamesiske hengebuksvin og andre småvokste griseraser.

En ekte kanadisk minigris blir typisk 30-50 cm høy og kan veie 5-15 som voksen. Det har imidlerid vært en iherdig avl mot stadig mindre griser. Mange påstår å ha avkom som bare blir omkring 10-15 kg tunge som voksne, men det hevdes at den italienske varianten av rasen er den eneste som faktisk blir så liten i snitt.

Kanadisk minigris har en forventet levetid på 10-15 år. Minigrisen trenger mye mosjon for ikke å bli feit. Den går godt i lag med andre dyr. (hentet fra Wikipedia)