newPic_1231.jpg
newPic_1231.jpg
Tjostolv Molands militære CV. (Foto: Privat)
Tjostolv Molands militære CV. (Foto: Privat)

Tjostolv Molands leiesoldat-CV

Her er CV-en som Tjostolv Moland sendte ut til potensielle oppdragsgivere i Afrika.

I CV-en oppsummerer Moland sin militære bakgrunn og hvilke militære ferdigheter han innehar. Forskjellige militære kurs og våpentrening står listet opp i dokumentet. Her nevner Moland også at han jobbet med antikrypskytingsarbeid i Zambia i august 2008.

Sikkerhetsvakt i Kongo

Etter det TV 2 har grunn til å tro var det nettopp denne CV-en 28-åringen fra Vegårshei i Aust-Agder sendte ut til potensielle oppdragsgivere av sikkerhetsoppdrag på det afrikanske kontinentet. I CV-en nevner Moland også at han jobbet som sikkerhetsvakt i Kongo allerede i september 2005.

LES HELE CV'EN HER. (PDF-dokument)

Siden Moland ble arrestert sammen med Joshua French i Kongo i mai 2009, har de begge nektet for å ha vært i Kongo tidligere.

LES OGSÅ: Moland var på oppdrag i Kongo allerede i 2005

Molands militære bakgrunn fra det norske forsvaret utdypes med hvilke kurs han har tatt og hva han er trent til. 28-åringen har fortid som fenrik i HM. Kongens Garde og Heimevernet. Dette er ført opp sammen med militærtjenesten han hadde som jegersoldat i Nord-Norge.

LES OGSÅ: Moland og French ville trene opp elitestyrke i Kenya

Jobbet på grensen til Mexico

I tillegg til den militære bakgrunnen skriver Moland at han jobbet med å tilrettelegging av sikkerhet ved den amerikanske grensen til Mexico. Her jobbet han i et firma som satte opp gjerder på grensen i Arizona.

I CVen skriver Moland at han fra januar til april 2007 arbeidet med å starte opp sikkerhetsselskapet SIG Uganda, omtalt som SIG (U).

Dette skulle være en underselskap av det norske SIG (Special Intervention Group).