Hareide leder av Stortingets transportkomité

Knut Arild Hareide skal lede Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, bestemte stortingsgruppa i partiet torsdag. Han blir partiets eneste komitéleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det NTB kjenner til var det motstand i deler av Arbeiderpartiet mot at partiet ga fra seg ledervervet i denne komiteen.

Hareide selv er imidlertid strålende fornøyd.

- Dette gir oss en kjempemulighet til å titte regjeringen i kortene på det området som det er størst interesse for i vårt langstrakte land. Jeg vil forsøke å bidra til at det blir et løft i satsingen på området. Ledervervet gir også en mulighet til å sette saker på dagsorden og få til en dialog på tvers av partigrenser i komiteen. For KrF er ledervervet en stor seier, sier Hareide til NTB.

Torsdagens gruppemøte bestemte også at Line Henriette Hjemdal fra Østfold skal være partiets kandidat som én av fem visepresidenter ved valget til presidentskap 8. oktober.

Partileder Dagfinn Høybråten ble gjenvalgt som parlamentarisk leder. Han blir også medlem i utenriks- og forsvarskomiteen. Han Olav Syversen fortsetter som medlem i finanskomiteen. (©NTB)