Ivar Morten Normark (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Ivar Morten Normark (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Normark ber om rettferdighet

Mjølner-treneren mener opprykkskampen til 2. divisjon er ren bingo.

Mjølner-trener Ivar Morten Normark er frustrert. Laget hans kjemper om opprykk til 2. divisjon, men sliter med dårligere målforskjell enn Harstad.

Den tidligere Aalesund- og Tromsø-treneren synes det er latterlig at opprykkskampen skal avgjøres på målforskjell.

Han gjør det også klart at det kan være stor forskjell på å møte lag fra mindre steder, som ikke stiller det samme laget til enhver tid.

- Fryktelig bingo
- Erfaringene fra i år har vist at to lag er veldig jevne. En del øvrige lag fra små steder holder ikke samme standard, det fører til at det blir veldig variabelt, noe enkelte resultater viser. Jeg har tanker om hvordan man kan utvikle fotballen i regionen. Vi ønsker jo at det skal spilles bra fotball her, sier Normark og fortsetter:

- En av tankene er å ha innbyrdes oppgjør kontra målforskjell, er det fortsatt likt må en finalekamp til. Det blir for tilfeldig sånn som det er i dag. Det er mer rettferdig å avgjøre hvem som er avdelingsvinner ved en finalekamp i stedet for målforskjell. Gjerne ved hjemme/bortekamp eller én kamp på nøytral grunn. Sånn som det er i dag blir det fryktelig bingo.

Har troen
Normark har ytret forslaget sitt, nå venter han på respons.

- Nå vet ikke jeg om vi i kretsen kan avgjøre dette selv, eller om det er en sak for Norges Fotballforbund. Det kunne vært artig å hørt hva NFF mener om dette. Jeg har frontet forslaget, nå må jeg se an responsen. Jeg har troen på at det lar seg gjøre.

Treneren er ikke bitter på Harstad, som har like mange poeng som Mjølner, men mye bedre målforskjell.

- Harstad har ikke gjort noe galt, de har bare vært mer heldige enn oss.

33.000 medlemmer nå: Bli med på minfotball

Vanskelig oppgave
Mjølner og Harstad tilhører Hålogaland fotballkrets. Begge lag har 53 poeng og kjemper om muligheten til å få spille kvalik til 2. divisjon. Harstad vant avdelingen forrige sesong med 47 poeng og en målforskjell på 130-13. Da røk opprykket i kvalifisering mot Bodø/Glimt2.

Mjølner rykker opp hvis de vinner mot bunnlaget Leknes, og Harstad taper mot fjerdeplasserte Landsås. Vinner Harstad derimot sin kamp må Mjølner beseire sin motstander Leknes med 31 mål flere enn det HIL slår Landsås med.

Normark kommer ikke til å gi seg, selv om han skulle møte motstand.

- Jeg kommer aldri til å gi meg på det jeg tror på, selv om hele verden er i mot meg.