Anka bryter med Sverige

Den kontroversielle Hollywood-fruen Anna Anka har avsluttet sitt svenske statsborgerskap. Nå er hun åpenbart «bare amerikansk».

– De amerikanske verdiene stemmer bedre overens med mine egne, sier hun til det svenske Nöjesbladet.

Svenskfødte Anna er gift med popkomponist og sanger Paul Anka, og deltok med bravur i TV-serien «Svenska Hollywoodfruar». Der gjorde hun seg herostratisk berømt med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser om kvinnens forpliktelser i ekteskapet.

For det norske folk ble Hollywood-fruen kjent gjennom det svensk-norske TV-programmet «Skavlan» nylig. Der gjentok hun utsagn og synspunkter som iallfall i Skandinavia fikk TV-publikum til å snappe etter luften.

Siden det har Anna Anka fortsatt å snakke rett fra leveren, og hun har ingen planer om å endre seg nå, ifølge Aftonbladet.– Her blir man ikke trykket ned på grunn av sine meninger. Jag liker det amerikanske systemet med ytringsfrihet bedre, sier hun.

Det er ifølge Anna Anka en av grunnene til at hun allerede for ti måneder siden forlot Sverige – for godt. Mens andre velger å opprettholde dobbelt statsborgerskap, er Anna Anka nå utelukkende amerikansk borger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2