Norsk studentdrikking overrasker utlendinger

Norske studenters alkoholkonsum er en ubehagelig overraskelse for mange internasjonale studenter, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for store ulikheter blant utenlandsstudentene er de uvant med norsk drikkekultur. Det kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Studentsamskipnaden i Trondheim.

Flertallet av studenter fra Afrika og Asia svarer at de enten er totalt avholdende, eller drikker alkohol sjeldnere enn en gang i måneden. 96 prosent av de norske studentene forteller at de drikker alkohol, skriver Adresseavisen.

En tredel drikker ukentlig og 8 prosent to-tre ganger i uken Utenlandsstudentene fra vestlige land drikker like hyppig som de norske, men ikke like mye. Også de europeiske studentene, særlig kvinnene, er negative til at det drikkes så store mengder, skriver Adresseavisen.

Norsk «standard» er å drikke fem halvlitere eller tilsvarende i løpet av en kveld. En tredel opplyser at de drikker syv eller flere alkoholenheter hver gang og 14 prosent av mennene heller i seg ti eller flere alkoholenheter i løpet av en fest. (©NTB)