PS sxb3a213 (Foto: Scanpix)
PS sxb3a213 (Foto: Scanpix)

- Akkurat nå vil jeg ikke anbefale å kjøpe ny Saab

Les hvorfor Brooms bilekspert er skeptisk til Saab-kjøp.

Else Marit spør: Benny. vi ser på nybil og gubben har forelska seg i Saab 9-3. Jeg er ikke like begeistret, syns den ser litt treg ut og dessuten har jeg jo fått med deg at Saab er i store problemer akkurat for tiden. Ville du anbefalt å kjøpe ny Saab 9-3 nå?

Benny svarer: Hei Else Marit. Akkurat nå vil jeg ikke anbefale å kjøpe ny Saab. Til det er det dessverre litt for mange usikkerhetsmomenter rundt merket. Jeg håper og tror at Saab vil overleve, men det er sannelig ikke godt å vite. Går de konkurs, vil det selvfølgelig merkes godt på bruktprisene. Neppe så mye på eldre biler, men nesten helt nye vil få en smell.

9-3 har mange kvaliteter, men det begynner jo unektelig å bli en ganske gammel bil også. Jeg ville ventet litt, eventuelt sett på andre aktuelle modeller. Lykke til!

Les alle svar

Benny Christensen er Brooms bilekspert og svarer på alt som har med bil å gjøre. Her finner du Bennys egen seksjon her på broom.no: Du kan lese alle spørsmål og svar fra tidlige nettmøter - og sende inn spørsmål til neste nettmøte.

PS: Svaret mitt til Else Marit ble gitt onsdag formiddag. I kveld leser jeg igjen på svenske nettaviser at det er stor usikkerhet rundt Saab-salget. Det går på manglende sikkerhet og uklarheter om Saab vil kunne oppfylle de miljøbil-kravene den svenske staten stiller for å gå inn med lånegarantier. Dessverre kan det virke som Koenigsegg Group langtfra har noen handel i boks. Og det er ikke bra for Saabs framtid. Hvis denne dealen ryker, vil det nok bli veldig vanskelig å finne noen andre som kan gå inn som ny eier. Dessverre. Hilsen Benny.