Pernille factor
Pernille factor

Pernille Svensen Øiestad

Bli bedre kjent med «X Factor»-finalist Pernille Svensen Øiestad (17) fra Nøtterøy.

Pernille kom videre i «X Factor» etter auditionrunden i Oslo. Pernille har Peter Peters som mentor.

Se Pernilles «X Factor»-blogg her!

- Hvorfor er du med i «X Factor»?

- Fordi jeg elsker og synge og ønsker å gjøre det resten av livet mitt. Ingenting er bedre en å kunne gjøre det jeg elsker hver eneste dag, og i «X Factor» er jeg så heldig at jeg få jobbet med Norges dyktigste innenfor bransjen. Det er utrolig kult!! Jeg ser på «X Factor» som en enorm sjanse til å utvikle meg som artist og vise Norge hva jeg er god for.

- Nevn tre artister eller band du beundrer.

- Det er mange, men aller mest digger jeg nok Beyonce. Hun har hele pakka og er en fantastisk artist. Stemmen til Whitney Houston er det heller ingenting å si på, og Stevie Wonder har en helt unik kjærlighet til musikken sin som smitter så utrolig over på publikum. Av norske artister liker jeg veldig godt Maria Haukaas Storeng. Hun er så vanvittig flink og et typisk eksempel på at the girl next door også kan lykkes så lenge man vil og har trua på seg selv.

- Hvilken musiker kunne du mest tenkt deg å samarbeide med?

- Beyonce, helt klart! Men det er kansje å sikte litt høyt. Men fyttikatta, det hadde vært gøy!

- Favorittmat?

- Hmm, jeg simpelten elsker kylling og spiser det til alt mulig, så det må nok bli noe superdigg krydret kylling med masse grønnsaker, god saus og ris. Kansje med en liten indisk vri. Ellers er jeg også veldig glad i scampi. Og yoghurtnøtter er utrolig digg, men det er kanskje ikke noe mat akkurat.

- Beste film?

- Jeg elsker lange filmkvelder, men har egenlig ingen spesiell yndlingsfilm. Men jeg er veldig glad i spenning, så etterforskningsfilmer er toppers. En stor dæsj drama er vel heller ikke å forakte. Ellers er jeg så klar utrolig glad i musikaler. «Mamma Mia» er toppers.

- Favoritt-TV-program (utenom X Factor)?

- Det må bli «Frustrerte fruer». Ingenting er bedre enn et skikkelig «Frustrerte fruer»-maraton. Men serier som «Sex og singelliv», «Friends» og «One Three Hill» duger også.

- Sivilstatus?

- Singel.

- Favorittreisemål?

- Jeg har veldig lyst til å dra til Thailand. Der har jeg aldri vært. Kultur, eksotisk natur og syden på en gang – kan det bli bedre?

- Din største frykt?

- Å ende opp som noe annet enn en sanger.

- Din største «X Factor»-opplevelse så langt?

- Jeg har hatt vanvittig mange bra opplevelser med «X Factor», men den beste må nok ha vært da jeg sang «I have nothing» på dommercampen og Madcon reiste seg. Det var nok et kick uten like.

339262

Skriv din hilsen til Pernille i kommentarfeltet!

Se alle finalistene!

Les mer om «X Factor» her!