Færre står i kø hos politiet

En måned etter at politiet åpnet muligheten for å anmelde en del tyverier og skadeverk på nett, har tjenesten blitt populær hos publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De første elleve dagene hadde vi 1.100 anmeldelser på nett. Det er 100 om dagen, og det betyr at 100 færre personer må møte opp og stå i kø hos politiet, sier kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet.

– Publikum har tatt tjenesten i bruk, og det er vi glade for. Det vi ser etter en måneds drift, er at en del anmeldelser er for upresise. Det holder ikke å si at en har blitt frastjålet mobilen på Oslo S. Vi må vite hvor, for eksempel ved spor 10. I en del tilfeller har vi måttet ringe tilbake til anmelder for å få ytterligere opplysninger. Vi lærer, vi også, så vi vil presisere i skjemaet at det er nødvendig å være detaljert, forteller Holtan.

Muligheten til å anmelde på nett er foreløpig begrenset til tyveri av sykkel, mobiltelefon, lommebok og lignende, samt skadeverk. Foreløpig er det bare privatpersoner som kan bruke tjenesten.

– Vi skal utvide den slik at også bedrifter og borettslag kan bruke den, og det vil også etter hvert bli mulig å anmelde flere forhold på nettet, sier Holtan. (©NTB)