Michael O'Leary   Ryanair (Foto: Scanpix)
Michael O'Leary Ryanair (Foto: Scanpix)

– Avholdsfolk må betale

Ryanair ville gi gratisbillett til øldrikkere, men myndighetene stoppet forslaget.

Helsedirektoratet har stoppet Ryanairs planer om å dele ut gratisbilletter til passasjerer som dukker opp med en sixpack øl på Moss Lufthavn Rygge fredag.

Se også: Ryanair nektet å fly hjem 13-åring

Les også: Proteststorm mot flyselskap

Les også: Nye prisøkninger fra Ryanair

Øldåp for nye ruter

Ryanair starter denne uken sine flyginger fra Rygge. Selskapet ville dele ut gratisbilletter til de som stilte med seks ølbokser i forbindelse med åpningen av rutene til Bremen og Brussel (Charleroi).

– Ryanair deler ut 25 enkeltbilletter til de 25 første som dukker opp på flyplassen med en sixpack øl, het det i invitasjonen til åpningen av rutene. Men Helsedirektoratet sa stopp.

– Brudd på alkoholloven

– Slik vi ser det er det et brudd på alkohollovens reklamebestemmelser. Her lar man alkoholholdig drikk inngå i markedsføringen av andre varer og tjenester, sier avdelingsdirektør Jens Guslund i Helsedirektoratet til Aftenposten.no.

Ryanair har nå trukket tilbake ølstuntet. Markedssjef Silje N. Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge beklager det hele og sier at de ikke visste at stuntet var i strid med loven.

ryanair
ryanair

– Beklageligvis ble det her gjort en feil fra vår side, sier hun til moss-avis.no

Ølkonkurransen var bare et av mange stunt fra selskapet. Det ble også lovet gratisbilletter til de som stilte med tannbørster, fotballtrøyer og fotballer.