Wayne Rooney (Foto: Nick Potts/AP)
Wayne Rooney (Foto: Nick Potts/AP)

- Rooney er et morsomt lite villdyr

- Og han kan bli verdens beste spiller, mener Sir Alex Ferguson.

DIREKTE 20.45: Følg Manchester United - Wolfsburg i vårt livesenter

Cristiano Ronaldo rakk å bli kåret til FIFAs årets spiller før han forlot Manchester United til fordel for Real Madrid i sommer.

LES OGSÅ: Ferguson frykter superduo

Nå vil Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson at Wayne Rooney skal levere spill som gjør at angriperen sticker av med prisen i løpet av de neste årene.

Rooney mener at han er blitt trener nå. Det forteller han til stadighet til meg. Han mener at han er trener, manager og dommer!

- Kan bli best i verden
- Det er utfordringen for enhver spiller. For øyeblikket er det mange strålende spillere. Kaka, Ronaldo og Messi er de jeg mener er verdens beste for øyeblikket, men jeg mener Wayne Rooney kan markere seg som like god om han fortsetter utviklingen, sier Ferguson på pressekonferansen foran oppgjøret mot Wolfsburg Bundesligaen.

Og forklarer hvorfor:

- Rooney har noen egenskaper som bare få andre store spillere deler med ham. Han har en ekstrem sult på suksess, og en enorm besluttsomhet, mener United-bossen.

- Han ønsker å vinne hver kamp – enten det er på trening eller i kamp. Han har en utrolig vinnervilje, og det vil aldri endre seg, legger Ferguson til.

MANAGERSPILL: Vil du ha Rooney på ditt lag?

- Verdt hver krone
Wayne Rooney tjener rundt én millioner kroner i uken på Old Trafford, og Ferguson mener 23-åringen for lengst har tilbakebetalt Manchester Uniteds investering.

- Av og til kan du undre deg over kritikken enkelte spillere får for lønnen sin. Men ser du på Wayne, så er det han som alltid jobber hardest og er verdt hver krone, sier han.

- Vi signerte en spiller vi visste ville bli blant de beste i verden, og nå er han virkelig på vei i den retningen, slår Ferguson fast før Rooneys 50. kamp i Mesterligaen.

Men Rooney er ikke alltid like lett å ha med å gjøre – skal en tro Uniteds mektige manager.

Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson
  (Foto: MURAD SEZER/REUTERS)
Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson (Foto: MURAD SEZER/REUTERS)

Tar kommandoen på trening
På treningsfeltet har han et enormt engasjement, og stjeler i perioder showet fra Ferguson.

- Han er et morsomt lite villdyr. Han mener at han kan spille i alle posisjoner, og ser til og med på seg selv som en midtstopper, sier Ferguson, og røper litt om hvordan det er å være Rooneys sjef på treningsfeltet.

- Og han mener at han er blitt trener nå. Det forteller han til stadighet til meg. Han mener at han både er trener, manager og dommer!

DIREKTE 20.45: Følg Manchester United - Wolfsburg i vårt livesenter