Ardian Gashi, Fernando Wallace, Fredrikstad  (Foto: Olsen, Linn C./SCANPIX)
Ardian Gashi, Fernando Wallace, Fredrikstad (Foto: Olsen, Linn C./SCANPIX)

- Galimatias av Fredrikstad

Økonomisk pressede Fredrikstad fortsetter å budsjettere med spillersalg. - Galimatias, sier fotballekspert.

Fredrikstad (TV 2 Sporten): Fredrikstad var sikre på at de ville selge spillere for tolv millioner kroner denne sommeren.

De solgte for null – og er nå i en akutt likviditetskrise – men tror likevel de sitter på en gullgruve.

- Vi er ganske sikre på å kunne gjennomføre spillersalg innenfor den rammen når vinduet åpner igjen, sier styreleder i Fredrikstad Sport ASA, Arvid Vestvik.

Vi mener at 70 millioner kroner er riktig verdivurdering av stallen

Det får TV 2s fotballekspert til å riste på hodet.

- Spillersalg er bonus. Å budsjettere med spillersalg er gambling, sier Bengt Eriksen.

- Er dere ikke redd for å budsjettere med spillersalg når dere beviselig har havnet i en likviditetskrise pga budsjettering av spillersalg?

- Dersom spilleren skulle bli skadet må vi legge om strategien – det følte vi ikke var riktig nå, svarer styrelederen.

- Galimatias
- Nå lykkes de ikke i forrige vindu, hvorfor skal de da lykkes i dette vinduet. For meg er dette galimathias, sier Eriksen.

Som bevis på at klubben ikke er teknisk konkurs, slik et styremedlem hevder – har spillerstallen blitt verdsatt til voldsomme 70 millioner kroner.

Den summer stiller klubbens forrige sportsdirektør seg meget tvilende til.

- Det er helt uten rot i virkeligheten, og er helt uten logikk. Det er kun Rosenborg som kan snakke om slike summer i Norge. Se bare på Erik Huseklepp, som er Norges heteste salgsvare – så vidt meg bekjent har det ikke kommet noe bud på ham. Du kan ikke planlegge salg som om det skulle være en sekk med poteter, sier Tor Kristian Karlsen – som hevder han flere ganger advarte mot for høye lønns- og bonus-kostnader den korte perioden han var i klubben.

- Nøktern vurdering
- Vi mener at 70 millioner kroner er riktig verdivurdering av stallen. Og at den er satt nøkternt etter dagens verdi på spillerne, kontrer Vestvik i FFK – uten å få med seg Bengt Eriksen på den påstanden.

- Å vurdere markedsverdi på en spillerstall er vanskelig, men det er lett å si at 70 millioner er for høyt. Sånn sett fortsetter Fredrikstad å overvurdere sitt inntektspotensial – og den vanlige mann og kvinne som følger med på fotball må jo tro at dette dreier seg om lekeøkonomi, avslutter den økonomi-utdannede fotballeksperten.