MYSTERIUM: Er det Paula som bar et gullur på isbreen i Jotunheimen?
MYSTERIUM: Er det Paula som bar et gullur på isbreen i Jotunheimen?

Et mysterium hvem som er funnet på en isbre i Lom

Gulluret som er funnet i forbindelse med det mystiske knokkelfunnet ble solgt av en urmaker i Storgata i Oslo i 1928. Men forretningen er forsvunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det mystiske knokkelfunnet på en isbre i Lom er forsatt et mysterium for Kripos.

Gulluret som ble funnet i forbindelse med funnet ble solgt av en urmaker i Storgata i Oslo i 1928. Men forretningen og kunderegisteret, er forlengst forsvunnet.

Leter etter savnet person

Var det 17 år gamle Paula Andersen, som forsvant i 1944, som hadde med seg det kostbare gulluret opp på isbreen i Jotunheimen? Eller stammer funnene på isen fra en annen person?

Kripos holder alle muligheter åpne, etter at inskripsjoner i klokka viser at den ble kjøpt hos urmaker Lie i Storgata 14 i Oslo i januar i 1928.

LES OGSÅ: Likfunn på isbre kan være Paula

– Det var viktig for oss å vite at denne klokken faktisk er kjøpt i Norge. Og den er kjøpt i Oslo, urmakeren er identifisert. Vi har også funnet ut at den har vært til reparasjon i desember 1938. Det betyr at savnetmeldinger før den datoen der er uaktuelle, sier nestleder for ID-gruppen i Kripos, Torkjel Rygnestad, til TV 2 Nyhetene.

Kripos håpet at kartoteket til urmakeren skulle kunne gi svar på hvem som kjøpte klokka. Men etterkommerne etter urmaker Johan Lie, forteller til TV 2 at kartoteket fra den tiden, er borte.

Håper på flere tips

Derfor må Kripos nå sette sin lit til flere tips og eventuelle svar på DNA-prøver fra beinrestene som ble funnet på isbreen.

– Hvis vi får en fullverdig profil, så kan vi si kjønnet og en profil vi kan sammenligne med ved å innhente referanseprøver fra slektninger, så nært som mulig sammenligne..

Vil innhente referanseprøver fra de familiene vi har fått tips om.

– Kanskje finner vi en som kan relateres til klokken, og da kan vi ihvertfall gi en familie ro i sjela.

348158