Petter Solberg er preget av rallyulykken i Larvik der en ti år gamel jente døde. (Foto: Leonid Mamchenkov/Wikimedia Commons)
Petter Solberg er preget av rallyulykken i Larvik der en ti år gamel jente døde. (Foto: Leonid Mamchenkov/Wikimedia Commons)

Spansk asfalt avgjør Solbergs bilvalg

– Bilen jeg har fått nå er god nok for en topplassering, men jeg må starte rolig og bygge meg opp, sier Petter Solberg.

Forrige måned testet Solberg både Citroën C4 og Ford Focus – bilene som har vunnet de siste 45 VM-rundene – og valgte etter mye om og men den franske bilen til årets to siste løp.

I nordmannens C4-debut i Rally Spania til helgen kommer svaret på det store spørsmålet: Er Citroën C4 den beste på asfalt? I så fall blir det etter alt å dømme «korporalvinkler» på bilen også i 2010.

- Går fælt
– Løpet i Spania handler om å sanke erfaring med tanke på neste år. Jeg er usikker på farten min på asfalt ettersom det er lenge siden sist i en konkurransedyktig bil. Derfor blir helgen som en test å regne. Jeg skal bare få flest mulig kilometer i den nye bilen, sier Petter Solberg til NTB.

Han venter ikke å bli med VM-leder Mikko Hirvonen og regjerende verdensmester Sebastien Loeb på moroa helt i toppen i Spania.

– Bilen jeg har fått nå er god nok for en topplassering, men jeg må starte rolig og bygge meg opp.

Etter en sesong med gamle Citroën Xsara (2005-modell), er det andre saker Solberg har fått fatt i nå.

– Den går fælt, ja. Men det er ikke bare bilen som har gitt Loeb fem VM-titler på rad. Han har kjørt utrolig bra. Det er hele «pakka» som har sørget for så mye suksess, mener Solberg.

Nye tester
Torsdag, fredag og søndag sist uke var nordmannen i Frankrike for å teste C4 på asfalt. Kun siste dag fikk han kjøre sin egen bil; en fjorårsmodell av den franske vinnerbilen.

Før siste løp i Wales (grusløp) neste måned, der Solberg er nominert til å ta fabrikkpoeng for Citroëns juniorteam, skal 34-åringen teste ytterligere to dager.

* Rally Bulgaria er nytt løp på VM-kalenderen. Runden avsluttes lørdag 10. juli for ikke å kollidere med finalen i fotball-VM søndag 11. juli. (©NTB)