Espen Bugge Pettersen redder (Foto: TV 2/)
Espen Bugge Pettersen redder (Foto: TV 2/)
Straffe (Foto: TV 2/)
Straffe (Foto: TV 2/)

Her redder Bugge Pettersen tre poeng

Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen ble avgjørende i sluttminuttene.

Sandefjord - Start 1-0:

Komplett.no Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Et jevnt oppgjør på Komplett.no Arena, og det tok 51 minutter før ballen fikk kjenning med nettet. Sandefjord med frispark på høyre side om lag 25 meter fra mål. Martin Jensen la inn i boksen, men ballen gikk forbi alle - og innlegget ble heller et lompeskudd som lurte Kenneth Køie i Start-målet. Se målet i videovinduet under.

347621

Start trykker på voldsomt i sluttminuttene, og med ti minutter igjen på kampuret er Mads Stokkelien svært nær utlikning. Men Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet viser klasse og redder mesterlig. Se superredningen i videovinduet over.

Snytt for straffe?
25 minutter er spilt av første omgang når Sandefjords Ørjan Røyrane deiser i bakken innefor sekstenmeteren i duell med Jesper Mathisen og Rolf Daniel Vikstøl. Sandefjord roper på straffe, men dommer Dag Vidar Hafsås blåser frispark til Start istedenfor. Se situasjonen i videovinduet under.

347613

- Deilig tre-poenger
- Jeg syns vi gjør en veldig bra kamp. Særlig i andre omgang gjorde vi sakene våre godt og hadde god kontroll, også på slutten da Start presset på, sier Patrick Walker til TV 2 Sporten.

Treneren roser spillernes holdninger på banen.

- Dette var en veldig deilig tre-poenger, innrømmer treneren.

Se hele intervjuet med Patrick Walker i videovinduet under.

347669

- Bittert
- Akkurat nå er det kjempebittert. Det er også kjipt å slippe inn mål på den måten vi gjorde, sier Start-trener Knut Tørum til TV 2 Sporten etter kampen.

Se hele intervjuet med Knut Tørum i videovinduet under.

347664

FØR KAMPEN:

Start-kaptein Geir Ludvig Fevang er født og oppvokst i Sandefjord og har sju år som spiller bak seg i vestfoldklubben. Han gleder seg til oppgjøret på Komplett.no Arena.

- Det kommer nok til å være en del kjente på tribunen, men de fleste er jo Sandefjordtilhengere så de håper nok mer på hjemmeseier enn at jeg skal score. Men forhåpentligvis er det jeg som smiler mest etter kampen, sier Fevang til Starts hjemmesider.

Veiforviklinger
Og da Start-laget skulle fraktes med buss til Sandefjord, var lokalkjente Fevang den naturlige reiseguiden. Etter tre timers busstur skulle laget stoppe på en idrettsplass litt utenfor kommunen for en lett fotballøkt. Reiselederen ville en vei, mens lokalkjente Fevang påsto at en annen retning ville føre fram. Og med det ble det en ekstra lang busstur for Start-troppen.

- Man skulle tro GPS er unødvendig når man har to lokalkjente med seg på laget, sa en lattermild turkoordinator da bussen omsider var på rett vei igjen.

Tror på opptur
Start har to uavgjorte og to tap på de fire siste kampene i Tippeligaen. Men kristiansandlaget har troen på at trenden skal snu.

- Nå må vi få nullstilt og så må vi brette opp ermene. Tempo i pasningsspillet og det å våge å komme med flere folk i angrep blir nøkkelen til suksess i kampen. Defensivt har vi vært gode, men offensivt har det vært for dårlig, mener Fevang.

Se intervjuet med Knut Tørum før kampen her:

347587

Endelig for Camazzolla
Etter to års motgang er endelig Samuel Camazzola Sandefjord Fotballs førstevalg på midtbanen. Midtbanespilleren slitt med tilliten både fra trener Tor Thodesen og Patrick Walker. Nå har han imidlertid startet de tre siste kampene på rad, og på torsdagens formasjonstrening var han nok en gang på «riktig» lag da trener Patrick Walker delte ut trøyene til startelleveren mot Start søndag.

– Det er en veldig deilig følelse endelig å kunne levere de varene jeg ble hentet for, sier han til Sandefjords Blad.

Trener Patrick Walker er sugen på seier og tre poeng.

- Jeg har ikke regnet på det, og akkurat nå er jeg mest opptatt av å ta tre poeng i dag. Vårt mål er at vi er tippeligalag neste år, og det er ingenting annet som vi konsentrerer oss om, sier Sandefjord-trener Patrick Walker til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Patrick Walker før kampen her:

347591

Sandefjord (4-4-2):
Espen Bugge Pettersen - Olav Zanetti, Espen Nystuen, Alexander Gabrielsen, Martin Jensen - Fenan Salcinovic, Samuel Camazzola, Ebrima Sohna, Ørjan Røyrane - Erik Mjelde, Malick Mane

Start (4-4-2):
Kenneth Høie - Hunter Freeman, Clarence Goodson, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Cristian Bolaños, Petter Bruer Hanssen, Solomon Owello, Espen Børufsen - Geir Ludvig Fevang, Mads Stokkelien