Mika
Mika

- Kall meg biseksuell

Superstjernen Mika snakker om sin seksuelle legning for første gang.

Superstjernen Mika står frem som biseksuell i et intervju med det nederlandske magasinet Gay & Night.

Sangeren, som har toppet listene med låter som «Grace Kelly» og «Relax, Take It Easy, liker ikke å bli satt i bås og har konsekvent avvist alle spørsmål om egen seksualitet.

- Lytt til sangene mine hvor jeg diskuterer seksualitet og kjønn. Det er overalt. Seksualitet er et slags gjennomgående tema på den nye plata mi. Det er en del av det å vokse opp.

Mika er nå ute med sitt nye album «The Boy Who Knew Too Much».

Mika
Mika

- Har aldri begrenset livet mitt

Det har blitt spekulert i Mikas seksuelle legning helt siden han slo gjennom. Den libanesiskfødte 26-åringen er kjent for å beskytte privatlivet, men snakker i intervjuet åpent om seg selv.

- Jeg har aldri satt en merkelapp på meg selv. Men jeg har heller aldri begrenset livet mitt eller hvem jeg ligger med. Kall meg hva du vil, kall meg bifil, hvis du trenger en merkelapp på meg. Det er nok det næreste du kommer hvis du må sette meg i en bås.

Vil være forbilde

Mika er åpen for å være en rollemodell for unge homofile. I den nye videoen sin «We Are Golden» hopper han rundt i bare boksershortsen på gutterommet.

- Se på 14 år gamle unger som lager sine egne videoer til min sang, 12 - og 13-år gamle gutter som danser rundt på rommet sitt. Det går an å være en rollemodell uten å sette seg selv i bås. Jeg er kanskje en rollemodell som gjør at du føler at det er greit å gjøre hva du vil, uten å måtte sette merkelapp på deg selv. Det synes jeg er en god ting.

Trenger ingen merkelapp

Til tross for at Mika nå synes det er ok at folk kaller han biseksuell, er han fast bestemt på at ingen trenger å definere seg selv som verken det ene eller andre.

- La oss si at du er en 16 år gammel mann som ikke er sikker på din egen seksualitet. Du bør være så fri som du bare vil. Du trenger ikke sette en merkelapp på deg selv for å finne ut hva som gjør deg lykkelig. Det er nøkkelen: Du trenger ikke sette deg selv i noen bås eller begrense deg selv i det hele tatt, sier han til bladet Gay & Night.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)