Alejandro Valverde  (Foto: JAIME REINA/AFP)
Alejandro Valverde (Foto: JAIME REINA/AFP)

Sykkelpresidenten tror VM-favoritt var dopet

Det kan bli pinlig på seierspallen i sykkel-VM.

Spanske Alejandro Valverde vant årets Vuelta a España og er en av favorittene til å vinne landeveisrittet i sykkel-VM søndag.

Det liker ikke den nylig gjenvalgte sykkelpresidenten Pat McQuaid. Han tror Valverde er involvert i bloddopingskandalen Operasjon Puerto.

- Jeg er overbevist om at blodpose 18 i Fuentes-saken stammer fra Valverde. Men det spanske sykkelforbundet nekter å rettsforfølge ham. Det er også min klare oppfattelse at det spanske rettssystem beskytter ham. Hvordan kan man ellers forklare et saksforløp som startet i 2006 ennå ikke er avsluttet, uttaler McQuaid i Het Laatste Nieuws ifølge feltet.dk.

Den italienske olympiske komite utestengte tidligere i år Valverde fra å konkurrere i landet i to år på grunn av Operasjon Puerto. Siden Tour de France tok turen innom Italia, førte det til at Valverde ikke deltok.

Skulle Valverde ta seieren i Mendrisio søndag, kan det bli en pinlig seanse når McQuaid overleverer spanjolen den regnbuefargede VM-trøyen.

- Jeg vil gi ham VM-trøyen fordi jeg skal holde meg til reglene, men det vil være en dårlig ting for sykkelsporten, slår McQuaid fast.