Cecilie Pedersen (Foto: JUSSI NUKARI/AFP)
Cecilie Pedersen (Foto: JUSSI NUKARI/AFP)

- I Toppserien trener alle likt

Avaldsnes mener stortalentet Cecilie Pedersen bør bli værende i 2. divisjon.

Mange hvet øyenbrynet da den relativt ukjente 2. divisjonsspilleren Cecilie Pedersen (18) ble tatt ut til Bjarne Berntsens EM-tropp.

Pedersen takket imidlertid for tilliten ved å levere et solid mesterskap og sørget blant annet for den avgjørende scoringen i den viktige 1-0-seiren over Island.

Flere toppserieklubber skal være interesserte i karmøyjenta, men Avaldsnes ønsker naturlig nok å beholde sin spissjuvel.

Spillerutvikler i Avaldsnes Lofti Lasaare mener 18-åringen har blitt den spilleren hun er i dag takket være et variert og godt treningsopplegg i Avaldsnes.

- Treningshverdagen inneholder mengde nok. Det er det som er viktig for utviklingen av fotballspillere i dag. Ikke de 90 minuttene. Alle toppserieklubbene trener likt og alle trenerne snakker samme språk. Da blir man ikke bedre, for å si det sånn, sier Lasaare til TV 2 Sporten.

Trener for toppserieklubben Klepp, Kenneth Eidsaunet, mener Lasaare bommer i sin kritikk av toppserieklubbenes treningsopplegg.

- Vi prøver å gi alle spillere oppfølging, uansett hvem det er. Det er derfor vi har et apparat der vi har fire trenere på treningene, sier Eidsaunet.

Cecilie Pedersen selv takker Avaldsnes for suksessen og landslagsplassen.

- Grunnet til at jeg kom på landslaget er at jeg har scoret de målene jeg har (for Avaldsnes). Jeg tror grunnen er den treningen her, sier hun.

Se TV 2 Sportens innslag i videovinduet øverst!