rosenborg supporterbråk (Foto: TV 2/)
rosenborg supporterbråk (Foto: TV 2/)

RBK-fansen vil unngå nye skandalescener

Tar forholdsregler før Molde-Rosenborg.

Se Molde-Rosenborg på TV 2 og i vårt kampsenter søndag kl. 20.00

Rosenborgs supportergruppe Kjernen truer med å slutte å arrangere bussturer til lagets bortekamper dersom det blir bråk i Molde førstkommende søndag. Da trønderne gjestet byen i forbindelse med NM-kvartfinalen ble det mye bråk.

Scenene fra Molde i august rystet Fotball-Norge. Sentrum minnet om en krigssone før og etter kampen. Når Rosenborgs supportere igjen inntar byen søndag, håper Kjernens ledelse å ha kontroll i egne rekker.

- Vi har lagt ned en formidabel innsats for å forebygge mot det som skjedde sist, for det som skjedde da er noe Kjernen slett ikke kan være bekjent av, sier Bjørn Lyngen, fungerende talsmann i Kjernen, til TV 2 Sporten.

Les også: Jonevret: - Mini skal få de ordene i halsen

Det er ventet rundt et tusen RBK-supportere til Molde for å ta del i det de håper blir en gullfeiring. Lederen i Moldes supporterklubb er ikke spesielt begeistret for besøket.

- De utviser en oppførsel som ikke Supporter-Norge bør være stolt av. Jeg syns ikke Rosenborg ballklubb bør være stolt av det, sier Eva Brit Mauseth i Tornekrattet.

Til sine egne i Kjernen har talsmannen følgende beskjed.

- Å drive å late som om vi er bestevenner med Molde vil være rart. Det kommer ikke til å skje. Men skulle det skje noen episoder nå er det nesten slik at vi ikke kan arrangere turer til bortekamper.

I «Før Runden» oppdaterer vi deg på tilstanden i Tippeligaen før kommende runde. Molde-Rosenborg er hovedtema. Se hele programmet:

345497