Brad Pitt fikk pris for hus

Brad Pitt fikk torsdag pris for sin humanitære innsats i gjenoppbyggingen av New Orleans etter orkanen Katrinas herjing.

Det var under tidligere president Bill Clintons konferanse, kalt Clinton Global Initiative, at Pitt fikk overrakt prisen av miljøorganisasjonen U.S. Green Building Council – som er en pådriver for såkalt grønn byggevirksomhet i USA og internasjonalt.

Ifølge organisasjonen har Pitt og hans «Make It Right»-stiftelse skapt «det største og grønneste eneboligsamfunnet i verden», melder Reuters.

Arkitekturinteresserte Brad Pitt ble sjokkert over ødeleggelsene Katrina forårsaket, ikke minst i bydelen Lower 9th Ward – som for mange symboliserte sjelen til New Orleans. Han ble også sjokkert over den manglende viljen til å gjenoppbygge området, og bestemte seg for å hjelpe. Dermed begynte ballen å rulle for Pitt, som på prisutdelingen sa:

– «Make It Right» har overgått mine forventninger. Våre kriterier var fra starten av mot alle odds, for å si det mildt. Vi forlangte at disse hjemmene skulle være bærekraftige, at de skulle ha estetiske kvaliteter, være stormbestandige og være trygge for familiene som bor der – og at de skulle være overkommelige i pris.

Hittil har Pitts husstiftelse bygget 13 hus i 9th Ward. Men tusener av mennesker mistet hjemmene sine i 2005 da orkanen sørget for at 80 prosent av New Orleans ble oversvømmet. Målet til «Make It Right» er å ha 150 grønne hjem klare neste år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2