idtyver topp
idtyver topp

Du kan være utsatt for ID-tyveri

Hackere verden over kan være i besittelse av din identitet uten at du vet det.

En ny rapport fra Trend Micro viser at flere enn 100 millioner maskiner verden over styres av noen få hundre hackere, skriver Ekstrabladet.dk.

Les også: Slik beskytter du deg mot Facebook-angrep

Linker maskinene sammen

idtyveri-200
idtyveri-200

Hackerne linker de infiserte datamaskinene sammen i såkalte botnets, og disse kan lete frem informasjon de bruker til bedrageri og phishingangrep.

Les også: Bjørn Muri advarer mot Facebook

Inntrengerne gjør det de kan for ikke å synes på maskinen din, og det kan gå opptil to år før eierne får slettet infisert programvare.

Problemer med ID-tyveri

Tidligere i september skrev Aftenposten om ID-tyveri som et voksende problem i Norge, og at det behøves tiltak mot denne slags forbrytelser.

Les også: iPoden din avslører deg

Slik kan du beskytte deg

Unngå nettleser som Internet Explorer, og forsøk heller Opera eller Safari, skriver Ekstrabladet.dk i en annen artikkel.

Online Tech Tips har en god liste, som blant annet anbefaler installering av anti-virusprogrammer. Videre er det viktig å oppdatere programvare jevnlig og bare installere det du kan stole på.

Les også: Ungdommen dropper Facebook

Les også: Her er Facebook-gruppene som nytter

Ikke å klikke på annonser, ha en aktiv brannmur, unngå fildelingsprogramvare og ha et vanskelig passord for å komme inn på din maskin er også tips nettsiden kommer med.

Hva synes du om at det er mulig å stjele informasjon tilsynelatende enkelt? Kommenter nederst i artikkelen!

Flere nyheter på waschera.no