fredrikstad (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
fredrikstad (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Fredrikstad er i akutt pengenød

FFK er på desperat pengejakt for å kunne betale lønn.

Fredrikstad er i akutt pengenød og trenger raskt ti millioner kroner. Hvis ikke er det ikke penger til å lønne spillere og administrasjon ut året. Problemet er at bankene nekter å låne klubben penger av frykt for konkurs.

- Likviditetssituasjonen i klubben er vanskelig inntil vi får det lånet på plass, sier Runar W. Henriksen, adm.dir. i FFK til TV 2 Sporten.

Les også: Her er FFK-tallene som får Eriksen til å steile

Årsaken til pengeproblemene er at det budsjetterte timillionerssalget av backen Fernando Wallace Pereira ikke er blitt noe av.

- Det gjør at vi må ha midlertidig finansiering i påvente av å selge nøkkelspillere enten i vinterhalvåret eller sommeren neste år.

I halvtårsregnskapet er verdien på spillerstallen satt til sjarmerende 70 millioner kroner. Men et av klubbens styremedlem, som også er advokat med konkursrett som spesialfelt, hevder i en styrerapport TV 2 har fått tilgang til at Fredrikstad er teknisk konkurs.

- Det har hun ikke rett i. Isolert sett kan man si det når egankapitalen er tapt, men så lenge det finnes en stor oppside ved at spillerstallen vår er verdt tiltall millioner mer enn den står bokført som, ønsker vi å fortsette virksomheten, sier Henriksen.

Nøkkelen til Fredrikstads videre liv er det kommunnen som sitter med. Nekter de å gi en lånegaranti på ti millioner kroner – er klubben ille ute.