therese pedersen (Foto: TV 2/)
therese pedersen (Foto: TV 2/)
Århus, Danmark 20090923. Norges Anja Edin jubler etter scoring i kampen mellom Norge og Ungarn under World Cup i håndball for kvinner i Århus onsdag. Foto: Claus Fisker / Scanpix
Århus, Danmark 20090923. Norges Anja Edin jubler etter scoring i kampen mellom Norge og Ungarn under World Cup i håndball for kvinner i Århus onsdag. Foto: Claus Fisker / Scanpix

Her blir Terese Pedersen skutt i senk

Norge tok sin tredje seier på rad i World Cup mot Tyskland.

Norge-Tyskland 26-25

Norge er allerede klar for semifinale i World Cup etter seierne over Frankrike og Ungarn. Mot Tyskland ble det enda en triumf. Karoline Dyhre Breivang ordnet seier med et underarmsskudd sekunder før slutt. Tyskland ledet 14-11 til pause.

I begynnelsen av kampen måtte målvakt Terese Pedersen ta telling etter at Anja Rösler plantet et knallhardt skudd midt i ansiktet på henne.

Se episoden i videovinduet øverst og se Gro Hammersen hylle «nye» Norge under:

343578

Pedersen kom seg imidlertid på beina igjen etter litt legebehandling. Hun er regnet som en av de tøffeste norske keeperne, står i kortbukse og vurderer hvor har dtreningsuken har vært utifra antall blåmerker på beina.

De erfaringene kom godt med mot den tyske kanonen.

Se intervju med Karoline Dyhre Breivang:

343579

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var fornøyd med å få en jevn kamp, etter to forholdsvis lette seiere.

- Vi har fortsatt mye å jobbe med, spesielt i angrep. Men det er en veldig god moral og arbeidsinnsats i laget, sa han til TV 2 Sporten etter kampen.

343614

1. omgang var svak for de norske med 12 bomskudd og sju tekniske feil. I tillegg hamret Tyskland inn mål fra distanse. Norges keeperspill var heller ikke godt.

Etter pause prioriterte Hergeirsson tøffere i sin jakt på seier. En klarere topping av laget ga uttelling selv om spillet bare i perioder bedret seg mye. Målvaktspillet til Kari Aalvik Grimsbø var ikke bra, men hun fikk heller ikke all den hjelpen hun trengte hele tiden.

Camilla Herrem var én av få som storspilte. Hun scoret på bestilling og var meget god og sikker.