Shampo Senkveld
Shampo Senkveld

- At kapteinen ligger på eget rom er aldri bra

Det sier Espen «Shampo» Knutsen om grunnen til at Team Thomas gjør det dårlig i «Camp Senkveld». Se video.

Deltakerne i «Camp Senkveld» bor på primitivt vis på sovesaler i torpedobatteriet på Oscarsborg Festning. Men mens Team Harald står samlet som et team og bor på ett fellesrom, har Team Thomas kapteinen på enerom.

Espen «Shampo» Knutsen og Klaus Joacim Sonstad tok oss med på omvisning i bunkersen hvor deltakerne bor.

Enerom på grunn av snorking

Grunnen til at lagleder Thomas Numme har lagt seg alene i et bøttekott i stedet for å sove med resten av teamet, er angivelig at han snorker så forferdelig.

- Det er en tulling som snorker, og det er sjefen min, Thomas, og han bor her. Dette er kapteinsenga. Og her ligger han for seg selv og tenker ut strategier, så er det rart det går dårlig, sier Klaus om sjefen for Team Thomas mens han viser rundt.

Mens Team Thomas ikke har sjefen på samme sovesal som resten av laget, har det røde Team Harald gått for en annen strategi. Der er samhold viktigere enn snorking og lite søvn.

- Vi er mer knyttet sammen. At kapteinen ligger på eget rom er aldri bra, sier Espen

Fikk suiten

Team Thomas trakk også det lengste strået når det kom til hvilket rom laget skulle få. De fikk suiten, mens Team Harald måtte nøye seg med et mindre rom. Og på den store suiten blir det bedre og bedre plass.

- Vi taper og taper og blir færre og færre, og vi har et kjempestort rom, og de er jo de samme hele tiden, og har det lille rommet, sier Klaus.

Torpedorommet

Deltakerne bor rett bort i gangen for torpedorommet hvor en ekte torpedo henger på veggen. Rommet er historisk. Fra dette rommet ble Blücher senket under andre verdenskrig.

- Her er det historisk sus, for inne her er torpedorommet med en ekte torpedo, sier Klaus.

I videoen øverst ser du «Shampo» forklare hvordan torpedoene ble sendt ut av rommet, og ikke minst hvordan det ser ut der deltakerne bor i bomberommet.