JackNicholson_
JackNicholson_

Gå ikke klipp av disse grøsserne

Her er filmene som får deg til å krype godt under ullpeddet - høst eller ikke.

Skrekkfilm betyr ikke alltid lavt budsjett og dårlige skuespillere.

Filmekspert Einar Aarvig har plukket fram 10 personlige favorittfilmer innen skrekksjangeren.

Flere av filmene på Aarvigs 10 på topp-listen regnes som klassikere, og er skapt av kjente regissører med brukbare budsjett. Se video fra alle filmene i saken!

Hva er din favoritt? Skriv i kommentarfeltet under!

Les også: Redd for spøkelser

1. Rosemary's baby

Roman Polanskis grøsser fra 1968 er en uhyre spennende film om det unge paret Rosemary og Guy Westwood, som flytter inn i en ny leilighet.

Guy blir sterkt knyttet til naboene, et eldre ektepar, som involverer seg mistenkelig mye i barnet Rosemary venter.

2. Ondskapens hotell

Dette er filmen som vil skremme deg lenge etter du har slått av DVD-spilleren. Ondskapens hotell (The Shining) er regissert av kultregissøren Stanley Kubric. Jack Nicholson har hovedrollen i denne klassikeren.

Jack Torrance (Nicholson) blir ansatt som vaktmester for å passe på et høyfjellshotell over vinteren. Han drar sammen med sin kone og barn, og uhyggelige hendelser skjer på hotellet.

3. 1 ubesvart anrop

Dette er en japansk skrekkgrøsser om skumle mobiltelefoner fra 2003.

På mystisk vis mottar folk uhyggelige beskjeder på mobilensvareren. Meldingene er fra dem selv i framtiden og varsler om deres egen død.

4. Piknik med døden

Piknik med døden (Delivarance) er en sterk thriller fra 1973 om fire menn fra byen som planlegger en frihelg med eventyr og villmark.

Turen blir fort et mareritt når de møter på svært uvennlige lokale menn, som oppfører seg mer og mer truende.

5. Evil Dead III: Army of Darkness

Army of Darkness er oppfølgeren til Evil Dead II. Vi befinner oss på 1300-tallet. Ash blir mottatt som en helt av lokalbefolkningen, som tror han skal befri dem fra de levende døde.

Ash slipper løs onde krefter ved en feiltakelse og handlingen er i gang i en film spekket av spesialeffekter og sitater verdt å huske.

6. April Fool's Day

En gruppe skolevenner drar ut til en øy for å feire «Spring Break». Ferien begynner bra, men så begynner den ene etter den andre å forsvinne.

Filmen er inspirert av Agatha Christies «Ti små negerbarn» og er kjent for sin spesielle vri på slutten.

7. Skrik

«Skrik» relanserte slashersjangeren da den kom ut i 1996 og viser en god dose humor blandet med skrekk.

Fortellingen er lagt til den fiktive byen Woodsboro, der en maskert morder terroriserer sin ofre med telefonsamtaler og filmreferanser.

8. Don't look now

«Don't Look Now» er en pykologisk thriller fra 1973 med Donald Sutherland i hovedrollen.

John og Laura Baxter drar til Venezia etter at deres datter døde i en drukningsulykke. Her møter de to merkelige søstre. Den ene søsteren, som er blind og synsk, kommer med en beskjed fra deres døde datter om at faren er i livsfare om han ikke forlater byen.

John Baxter begynner snart å se en liten person ikledd den samme røde regnfrakken som datteren hadde på den dagen hun døde. Snart er han dratt inn i en verden der illusjon og virkelighet flyter sammen.

9. Saw

Skrekkfilmen «Saw» handler om to menn som er blitt kidappet og låst inne på et baderom sammen med et lik og som har fått instruksjoner til hvordan de skal klare å flykte.

I mellomtiden forsøker politiet å fange morderen - den skumle Jonathan Kramer aka «Jigsaw Killer».

10. The Blair Witch Project

Filmen «The Blair Wich Project» er presentert som en dokumentar basert på opptak fra en amatørvideo. Filmen ble også markedsført og «hypet» som en sann historie.

Tre filmstudenter dra på tur til en skog kalt Black Hills for å lage en dokumentar om den lokale legenden Blair Witch, og kommer aldri hjem igjen. Filmopptaket deres blir funnet tre år senere og dette opptaket er det filmen viser.

Les også: Disse filmene bør du se

Klikk her for flere godbiter!

Følg oss på Biip!