Kasey Wehrman  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Kasey Wehrman (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

FFK slipper trolig poengstraff

Fredrikstad beholder trolig poengene sine.

Kasey Wehrman har spilt for Fredrikstad uten arbeidstillatelse. Det betyr ikke at klubben automatisk blir trukket opptjente poeng i Tippeligaen.

- Har hatt lignende tilfeller
Fredrikstad har levert sin redgjørelse til fotballforbundet og saken er under behandling.

- Vi har hatt lignende tilfeller tidligere, sier Stig-Ove Sandnes i NFF til TV 2 Sporten.

- Ramiro Corrales spilte i sin tid for HamKam uten arbeidstillatelse. Den gang slapp klubben unna med en pengestraff, sier han. Sandefjord er an annen klubb som har mottat bot fra NFF for lignende forhold.

Fullt så bra gikk det ikke for Haugars damelag som tidligere i år fikk poengstraff for bruk av en ikke berettiget spiller. Klubben tok i bruk en 15 år gammel spiller på A-lagsnivå. Grensen er at spillere på dette nivået skal være seksten.

Stig Ove Sandnes i Fotballforbundet mener det er forskjell på sakene.

- Når det gjelder Kasey Wehrman, er hans kontrakt med Fotballforbundet godkjent. Han er i så måte spilleberettiget. At arbeidstillatelsen ikke var i orden er mer spilleren og klubbens problem ovenfor UDI, sier Sandnes.

Tror på avklaring denne uken
Ramiro Corrales måtte i sin tid ut av landet etter at han hadde spilt uten arbeidtillatelse for HamKam. Blunderen ble oppdaget da han byttet klubb til Brann. Han måtte oppholde seg i USA mens anken ble behandlet. Corrales fikk medhold og kunne senere kle på seg den røde drakten.

- Vi regner med at Wehrman-saken er ferdigbehendlet sent denne uken. Senest i starten på neste uke, avslutter Sandnes.

FFK har lagt seg flate i saken.

- I andre og lignende saker har klubbene fått bot. Vi får ta ting som det kommer, har FFK-direktør Runar Hansen tidligere uttalt. Fotballnasjonen venter i spenning.