Aalesund  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Aalesund (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

- Vi skal «male» Oslo oransje!

- En cupfinale vil bety alt for Aalesund, sier fansen foran semifinalen mot Odd Grenland.

DIREKTE KLOKKEN 19.00: Se Aalesund - Odd Grenland på TV 2 eller i vårt livesenter

Aalesund har aldri tidligere vært i cupfinalen.

Blir Odd slått i den TV 2-sendte semifinalen torsdag kveld er det duket for lokalderby mot Molde i finalen søndag 8. november.

- Møter vi Molde vil det bli en skikkelig drømmefinalen. Både for oss, og helt sikkert for nøytrale tilskuere, sier leder og pressetalsmann for Aalesunds supperterklubb Stormen, Tom Walderhaug, til TV 2 Sporten.

Jeg klarte nesten ikke å sove i natt. Så nervøs er jeg!

- Skal male Oslo oransje
Og slår fast:

- Blir det cupfinale på oss, så skal vi male Oslo oransje. Kanskje blir det litt blått også der borte, men vi vil være i overtall!

Men Walderhaug vil ikke feire cupfinale-plassen på forhånd. Først venter en nervepirrende semifinale mot Odd for Aafk-fansen.

- Det kommer helt sikkert til å bli en helt fantastisk spennende kamp. Odd har slått oss i to kamper i Tippeligaen i år. Men vi har tidenes mulighet, og vil ta den, sier han, og legger til:

- Jeg klarte nesten ikke å sove i natt. Så nervøs er jeg.

- En cupfinale betyr alt
- Hva vil en cupfinale bety for Aalesund-fansen?

- Det vil bety alt, både for klubben og for byen. Helt siden 2002 har vi fullt opp stadion på våre hjemmekamper, og en cupfinale vil være gull verdt for entusiasmen fremover, svarer Walderhaug.

Aalesunds trener Kjetil Rekdal har denne sesongen stjålet overskriftene med flere verbale sleivspark i media. Blant annet kalte han Branns Eirik Bakke for en alkis på direkten i sommer.

Aalesund-fansen hyller imidlertid sin trener.

Kjetil Rekdal  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Hyller Rekdal
- Han er i ferd med å lede Aafk til en historisk god sesong. Kjetil Rekdal har fått opp mediatrøkket rundt Aalesund, og skapt blest rundt laget. Selv om en del saker ikke har vært like heldige, er Rekdal en slik trener Aalesund trenger, sier Tom Walderhaug.

- Er det kun Rekdal som skal ha æren for Aalesunds gode resultater?

- Det er treneren som tar ut laget. Men det er ikke han som spiller kampene. Så det må de dele seg i mellom. Men også fansen skal ha en av æren. Vi skaper et enormt trøkk på tribunen, poengterer han.

- Har ikke nerver til slikt
- Tror du Aalesund kommer seg til cupfinalen?

- Skal jeg tippe, så vinner vi med ett mål. Men jeg vil ikke ha en like spennende semifinale som Moldes kamp mot Vålerenga på onsdag. Slikt har vi ikke nerver til i Aalesund, sier Stormen-lederen.

DIREKTE KLOKKEN 19.00: Se Aalesund - Odd Grenland på TV 2 eller i vårt livesenter