Forsvarsadvokatene
Forsvarsadvokatene

Stjal 20 bilspeil etter jobbmiddag

Frode Sulland forsvarer en mann som har stjålet over 20 bilspeil på vei hjem fra en middag med jobben.

I episode 5 av «Forsarsadvokatene» får vi se hvordan det går når Frode Sulland forsvarer en mann som har stjålet over 20 bilspeil på vei hjem fra en middag med jobben.

- Det er en litt original historie. En kar var en tur på byen. Det går litt galt, han får for mye innabords og tar has på 20 bilspeil på vei hjem. Det er vanskelig å skjule, det tyter ut av alle lommer med bilspeil. Politiet blir varslet og tauer ham inn. Jeg tror ikke stakkaren husker så mye, forteller Sulland før saken skal opp i retten.

Utenfor rettslokalet oppmuntrer han klienten:

- Du sier alt som det er og alle skjønner at sånt kan man råke utfor. Det gikk gærent den natta og det kan skje noen og enhver. Dette skal gå bra, sier Sulland til klienten sin.

Vi blir med i retten når dommen faller.

Tiltalt for barnehjemsdrap

Truls Dramer forsvarer en ung mann som er tiltalt for overlagt drap på en 16 år gammel gutt på et barnehjem. Vi blir med når saken skal opp i lagmannsretten.

- Jeg mener at dette ikke er forsettlig drap - det er det ingen holdepunkter for i saken, sier forsvarer Truls Dramer.

Foranledningen til hendelsen var en krangel på barnehjemmet der tiltalte følte seg truet. Tiltalte grep en fruktkniv som lå på bordet, og hevder han ikke mente å drepe.

Offeret døde senere av skadene fra knivstikket.

- Det er viktig å få frem at du er frustrert men også redd, og at du følte du ikke hadde kontroll på situasjonen. Du grep ikke kniven for å drepe, men for å advare, sier forsvarer Truls Dramer til sin klient i en pause under rettssaken.

Vi blir med i rettssalen under tiltaltes forklaring og aktors utspørring. Aktor lurer blant annet på om tiltalte kunne handlet annerledes, altså gjort noe annet enn å bruke fruktkniven.

- Kunne du gjort noe annet, gått opp på rommet ditt?, spør aktor.

- Nei, dette var en panikksituasjon, det var så tett og vanskelig å gjøre noe annet i den panikksituasjonen, sier tiltalte.

Vi følger tiltalte og hans forsvarer gjennom rettssaken og når dommen faller.

TV 2 torsdag 8. oktober kl. 20:00. Episode 5 av 9.