Thor Hushovd  (Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS)
Thor Hushovd (Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS)

Hushovd med full støtte til Kjærgaard

- Tullete av Hungerholdt å si slikt før VM, sier Thor Hushovd.

Edvald Boasson Hagens manager Birger Hungerholdt sa i går at Steffen Kjærgaard ikke var kvalifisert til å være sportssjef for de norske rytterne i VM. Det har høstet kritikk fra Dag Otto Lauritzen og nå Thor Hushovd.

- Steffen Kjærgaard er riktig mann. Han er kvalifisert gjennom forbundet og ansatt av dem. Han har kjempegod erfaring fra det kanskje best organiserte sykkellaget noen gang med Lance Armstrong. Så han vet hva dette går ut på. jeg stoler 100 prosent på Steffen, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

- Tull å si slikt nå
Han er ikke imponert over at Birger Hungerholdt kommer med kritiske uttalelser like før alvoret starter.

- Jeg vil si at Hungerholdt ikke har grunnlag for å si noe slikt. Steffen har styrt i noen mesterskap og har god erfaring. Dessuten er det tull å komme med slike uttalelser under et mesterskap og forstyrre oss utøvere.

- Har det vært diskusjon om sportssjefrollen tidligere?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg tror alle vi utøvere har tillit til Steffen og derfor er det feil å ta dette opp så tett på et mesterskap. Det burde i så fall blitt tatt opp tidligere i sesongen. Vi gleder oss til å samarbeide med Steffen på søndag.

- Kommer dere til å være i stand til å ta avgjørelser etter 230 km, slik Hungerholdt sår tvil om?

- Ja, absolutt. Dette er jobben min og jobben til alle gutta. Vi kjører ca. 100 løp i året. Få ganger er det sportsdirektørene som bestemmer hva som skal skje i de siste kilometerne. Det er beina som avgjør. Vi klarer faktisk å lese spillet og forstår hva vi skal gjøre og ikke gjøre, poengterer Grimstad-karen.

Føler seg i god form
Slik ser han for seg taktikken frem til finalen i rittet:

- Rytterne det skal kjøres for må få en hjelper hver som passer på at man har mat og drikke. Så er det bare å gjemme seg mest mulig i feltet og se det an når det er to runder igjen. Det er da det kommer til å bli avgjørende. Igjen er det beina som teller og ikke noe annet.

- Hvordan er formen din nå?

- Formen min er bra. Jeg har trent bra siden hjem USA og følt jeg har løftet meg. Det blir spennende å se søndag. Løypen er knallhard og favoriserer ikke meg, men i et mesterskap vet man aldri.

- Hva er et realistiske håp for Norge i VM?

- Det er vanskelig å si. I et mesterskap er selvfølgelig bare medalje som teller. Norge kan klare det. For min egen del ønsker jeg å kjøre et bra løp. Være med hele veien, så får vi se hvor det ender opp. Vi håper lage litt god underholdning på TV-en.