Plaxico Burress (Foto: MARC HERMANN/AP)
Plaxico Burress (Foto: MARC HERMANN/AP)

NFL-stjerne dømt til to års fengsel

Plaxico Burress med inntektstap på minst 123 millioner kroner etter tidenes selvskudd.

Plaxico Burress sikret seg udødelighet da han tok imot den avgjørende touchdownpasningen da New York Giants vant Super Bowl i 2008.

I september i fjor undertegnet han en ny femårskontrakt med Giants, som ga wide receiveren svimlende 41 millioner kroner i årslønn.

I november dro Burress på et utested i New York med en ladd pistol han ikke hadde lisens for. Og greide å skyte seg selv i beinet.

Nå er 32-åringen dømt til to års fengsel.

Taper minst 123 millioner
Burress har uttalt offentlig at han satser på comeback i NFL etter endt soning.

Hvis han oppfører seg ordentlig i fengsel kan han slippe ut etter tjue måneder, og i beste fall være tilbake tidsnok til 2011/2012-sesongen.

Da vil Burress allerede ha gått glipp av 123 millioner kroner i tapt arbeidsinntekt. Og vil neppe kunne forvente et like lukrativt lønnstilbud OM noen NFL-klubber vil ha ham.

Politisk press
Dommen i New York oppfattes som meget strengt for ulovlig våpenbesittelse, og setter fokus på hvordan rettssystemet i USA kan settes under politisk press.

Rett etter skyteepisoden på nattklubben i New York i november i fjor gikk New Yorks ordfører Michael Bloomberg ut offentlig og krevde streng straff for Burress. Bloomberg ønsket å forsikre sine velgere om at Burress ikke ville behandles med silkehansker i rettsystemet selv om han er rik og berømt.

The State Supreme Court i Manhattan tok istedenfor på seg jernhanskene.

Plaxico Burress - New York Giants (Foto: STREETER LECKA/AFP)
Plaxico Burress - New York Giants (Foto: STREETER LECKA/AFP)