Lars Sponheim er på jakt etter en ny jobb når han gir seg som leder for Venstre. (Foto: Lars Barth Heyerdahl)
Lars Sponheim er på jakt etter en ny jobb når han gir seg som leder for Venstre. (Foto: Lars Barth Heyerdahl)

Lars Sponheim om familien og politikken

Lars Sponheim gir seg som politiker og leder i Venstre. Nå drar han hjem til Ulvik for å blant annet være bestefar for to barnebarn.

Etter valgnederlaget 14. september valgte Lars Sponheim å trekke seg som leder i Venstre og som politiker.

Nå har han ryddet ut av hybelen som han har hatt i Oslo i 16 år, og i dag leverte han nøklene sine på Stortinget. Det var veldig rart, sa Lars Sponheim i dag, til God morgen Norge

- Denne uken har vært et sirkus med fullt trykk. Når jeg kommer hjem i dag håper jeg det roer seg, sier Sponheim.

Setter strek

- Politikk handler om å ha tillitt fra velgere og når velgerne har sagt «Lars nå er det slutt», så er det slutt. Sånn er det bare.

Nå setter Lars strek. Han har fått mye støtte og Venstre har fått over 2000 nye medlemmer etter at Venstre tapte valget.

Framtiden

- Jeg har aldri sett en embetsmann når jeg har kikket i speilet, sa Sponheim første gang han ble konfrontert med at fylketsmannembedet i Hordaland kom til å bli ledig. Men nå ser han muligheten allikevel.

Embedet blir ledig fra mars, og nå har Sponheim lyst til å søke. - Jeg føler meg godt rustet for en sånn oppgave, så jeg kommer til å legge inn en søknad.

Familien

Lars Sponheim er gift og har tre barn, to jenter og en gutt. Tidlig i sin politikerkarriere, gjorde han en avtale med kona om at hun ikke ville ta del i hans offentlige liv, og det har han respektert. Når pressen har villet ha bilder, har det blitt sammen med dyrene hans i ulvik, foteller Sponheim.

Det var tøfft å jobbe i Oslo mens familien bodde i Ulvik. I dag er barna voksne og nå har yngste jenta fått tvillinger.

- Det er en helt ny dimensjon. Jeg gleder meg til å komme hjem å trille barnevogn. Når det er Tabloid og Redaksjon 1, skal jeg bare slå av, og så skal jeg lese eventyr for tvillingene, sier en stolt bestefar.

Se resten av intervjuet med Lars Sponheim her!

343266