GULL   IGJEN: Rosenborg kan feire sitt 21. seriegull totalt (Foto: Ned Alley/Scanpix)
GULL IGJEN: Rosenborg kan feire sitt 21. seriegull totalt (Foto: Ned Alley/Scanpix)

Dette er nøkkelen til RBKs suksess

Rosenborg kan takke forsvaret for sin suverene sesong, mener ekspertene.

DIREKTE KLOKKEN 20.45: Se Rosenborg - Tromsø direkte på TV 2 SPORT og i vårt livesenter

Vinner Rosenborg onsdagens TV 2 SPORT-sendte oppgjør mot Tromsø er klubben seriemester for 21. gang.

Selv om det gjenstår hele fem serierunder.

Jeg tror grunnen til at folk kan mene RBK er litt kjedelige, er at spenningen ikke har vært tilstede i år!

LES: - Deilig med en skikkelig gullkamp
LES: Hamrén oppgitt over RBK-kritikken

Og Rosenborg er i ferd med å sikre seg seriegullet på suverent vis. Laget er ubeseiret på sine 24 Tippeliga-kamper, og har kun sluppet inn 17 mål.

TV 2 Sportens eksperter er ikke i tvil om hva som har vært nøkkelen til Erik Hamréns suksess med RBK denne sesongen: Defensiv trygghet.

Vi spurte våre eksperter følgende spørsmål i forkant av gullkampen mot Tromsø:

1) - Hvorfor har Rosenborg vært så suverene i Tippeligaen i år?

2) - Er det et svakhetstegn for Tippeligaen at Rosenborg ikke har tapt på 24 kamper, og kan bli seriemester allerede i kveld?

3) - Rosenborg har, spesielt i lokalpressen i Trondheim , blitt beskyldt for å spille kjedelig fotball. Deler du den oppfatningen?

Her er svarene:

CHAT:
  Mini pratet med seerne i dagens runde. (Foto: Scanpix/Ekebergsletta,
  Oslo)
CHAT: Mini pratet med seerne i dagens runde. (Foto: Scanpix/Ekebergsletta, Oslo)

Mini Jakobsen:
1) - Det er todelt. For det første, så har Rosenborg de beste spillerne. De fikk dessuten forsterket troppen, samtidig som andre måtte selge. Og så har de i tillegg vært ekstremt gode defensivt. De slipper ikke inn mål, og nesten ikke motstanderne til målsjanser, sier Mini til TV 2 Sporten.

2) - Det er vanskelig å si med 100 prosent sikkerhet. Ser du på de andre lagene i Tippeligaen, så har de en vanlig poengfangst. Jeg tror rett og slett Rosenborg har vært enormt sterke. De har kun tapt tre kamper siden februar, mot Molde, Real Madrid og Karabach i Europacupen, poengterer han.

3) - Tja. Jeg så kampen mot Sandefjord. RBK vant 4-0 og hadde full kontroll. Det ble aldri spennende. Jeg tror grunnen til at folk kan mene RBK er litt kjedelige, er at spenningen ikke har vært tilstede i år. Det hadde vært mer underholdende om RBK vant kamper og det var spenning i serien, sier Mini.

Frode Skarstein (Foto: Marianne Ahlsen/)
Frode Skarstein (Foto: Marianne Ahlsen/)

Frode Olsen:
1) - De har vært utrolig stabile på et høyt nivå. En viktig faktor er at RBK også har et høyt lavest nivå, og vinner mange jevne fotballkamper. I tillegg har RBK fremstått bunnsolid defensivt, og fremstått som et lag det er vanskelig å score på. Dessuten har de en bred og god spillerstall, mener Olsen.

2) - Jeg hadde håpet at flere lag skulle henge seg på. Men på en måte trenger de andre lagene et flaggskip og lokomotiv de kan forsøke å henge seg på. Det er alltid gunstig for norsk fotball å ha et slikt lag, sier Olsen.

3) - Jeg skjønner at folk kan mene det. Spesielt de som har fulgt RBK lenge, kan mene at RBK spilte mer attraktiv fotball tidligere. Men det er smått ironisk at folk klager når et lag har gått 24 serierunder uten å tape.

Alsaker (Foto: Håvard Solem/Voss)
Alsaker (Foto: Håvard Solem/Voss)

Øyvind Alsaker:
1) - Det er en kombinasjon av at RBK var det eneste laget som klart styrket stallen før sesongstart, mens de andre svekket den. Erik Hamrén har prioritert defensiv trygghet, og dermed har RBK sluppet inn lite mål. Hamrén skal også ha skryt for at han fått på plass gode holdninger i laget.

2) - Nei, jeg synes ikke det. Det er dumt for spenningen i Tippeligaen at lag som Viking og Vålerenga ikke stabiliserer seg i toppen. Men Rosenborg hadde den suverent beste stallen ved sesongstart og ikke vist svakhetstegn gjennom hele sesongen, poengterer han.

3) - Kjedelig er for meg et for sterkt ord. Men det er et faktum at de ikke har skapt så mange målsjanser i kampene, og at de har vunnet dem på defensiv trygghet fremfor glitrende angrepsfotball, svarer Alsaker.

DIREKTE KLOKKEN 20.45: Se Rosenborg - Tromsø direkte på TV 2 SPORT og i vårt livesenter