Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Kjærgaard bør ikke lede Hushovd og Co. i VM

Edvald Boasson Hagens manager Birger Hungerholdt mener at den norske sportssjefen Steffen Kjærgaard ikke er skikket til til å styre den norske VM-taktikken.

Oslo/Mendrisio (TV 2 Sporten): Steffen Kjærgaard er sportssjef for tidenes norske tropp til et sykkel-VM, men er ifølge Birger Hungerholdt ikke rett mann for jobben.

- Steffen er en hyggelig fyr, men har ingen erfaring med slikt. Hvorfor la en uten erfaring lede en tropp på ni mann? Det tror jeg ikke er lurt, sier Hungerholdt til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet øverst i saken.

- Tror det blir for tøft
På søndagens fellesstart kan Norge komme til å kjempe om medaljer, men Hungerholdt er klar på at det ikke kan være opp til Hushovd, Arvesen eller Boasson Hagen å bestemme hvem det skal kjøres for.

- Det må sportsdirektøren i bilen bak ta seg av. Når gutta har kjørt 220-230 km så klarer de ikke å legge sammen to og to. De må ha gode råd fra noen som leser hele løpet.

- Er Kjærgaard rette mannen for å ta en slik avgjørelse?

- Det er i så fall første gang han har det ansvaret, så det blir kanskje litt tøft.

Kjærgaard slår tilbake
Det tror ikke Kjærgaard, som i sin aktive karrière var med på laget til Lance Armstrong på to av amerikanerens Tour de France-seiere.

- Jeg er trygg på at de beslutningene jeg tar blir riktige. De kommer i forkant til å bli forankret i hva rytterne selv mener er riktig, sier han til TV 2 Sporten.

Hungerholdt mener at hans egen sportsdirektør i Joker Bianchi, Gino van Oudenhove, bør erstatte Kjærgaard.

- Gino er dyktig mann på mange området, uten tvil, men det er jeg som har denne jobben her.

steffen kjærgaard (Foto: TV 2/)
steffen kjærgaard (Foto: TV 2/)