Morten Lunde  (Foto: TV 2/)
Morten Lunde (Foto: TV 2/)

Norske håndballdommere frikjent

Men frikjennelsen var dyr - granskingsrapporten kostet rundt 800 000 kroner å gjennomføre.

I mars kom TV2 Sportens håndballekspert, Ole Gustav Gjekstad, med brannfakkelen om at norske dommere er korrupte.

- Selv om ingen står frem, er det også noen norske dommere som går rundt med litt for dyre klokker etter å ha dømt utenlands, sa den mangeårige Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad til TV 2 Sporten da.

- Godt å endelig få bevist det
Dommerkomiteen i Norges Håndballforbund var ikke enig og satte ned et uavhengig granskingsutvalg for å se nærmere på norske dommere. Nå er konklusjonen i rapporten klar: Norske dommere er frikjent.

- Det er godt å endelig få bevist det jeg hele tiden har trodd. Norske dommere har ikke tatt i mot noen bestikkelser eller vært korrupte, sier Morten Lunde, leder av dommerkomiteen, til TV 2 Sporten.

Frikjennelsen har kostet mye
- Men hvor sikker er denne rapporten?

- Vi opplever at den rapporten er en veldig grundig gjennomgang. De har synspunkter fra dommerne, lagledere, spillere og trenere, fortsetter Lunde.

Men granskingen har kostet. Etter det TV 2 Sporten erfarer har arbeidet kostet mellom 700 000 og 800 000 kroner.

- Det ble en dyr affære. Jeg synes fortsatt det var håpløst av Gjekstad å si noe sånt og stigmatisere en hel gruppe innenfor håndballen som han gjorde med den uttalelsen. Det får stå for hans regning. Rapporten viser at det bare er løse påstander, mener Lunde.

Mener det er feil tidsepoke som er undersøkt

Gjekstad selv er glad for at temaet har kommet opp.

- Rapporten er helt i orden og som forventet. Jeg er uansett glad for at dette temaet har vært oppe i Norge også, sier Gjekstad til TV 2 Sporten.

- Men ditt poeng var vel at også norske dommere har mottatt bestikkelser?

- Det var poenget, men de som har gransket dette har fått en tidsbestemt periode å granske. De har nok ikke gransket den perioden jeg siktet til, svarer Gjekstad.