Hedin  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Hedin (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Hedin føler ikke noe medaljepress

Men landslagssjef Robert Hedin synes laget han har nå er enda bedre enn VM-laget fra i vinter.

Hedin og Norge tok en respektabel niendeplass i håndball-VM i vinter etter å ha vært svært nær en historisk semifinale. På håndballtinget er det vedtatt at landslaget skal kjempe om medalje de to neste årene.

- En målsetting må vi jo ha og det er klart at vi vil ha medalje. Men de har ikke fastsatt akkurat når det skal skje. Det trenger jo ikke være i EM, sier Robert Hedin til TV 2 Sporten.

Han føler ikke noe press på seg når Norge skal spille EM i januar til neste år.

- Jeg ser ikke på det som et press. I EM er det bedre lag med enn i VM, så det blir vanskelig. Men vi har bevist at vi kan slå alle, så håper jeg vi klarer det i januar, fortsetter Hedin.

- Bedre lag enn i VM
Norge har først og fremst et mål om å komme videre fra gruppespillet.

- Jeg synes ikke vi har fått en lett gruppe. Men kommer vi videre fra gruppen, så kan alt hende. Som sagt så har vi vist at vi kan slå alle, sier landslagssjefen.

Han mener han har et bedre lag nå enn laget fra VM i fjor. Første utfordring blir å spille supercup i Tyskland i månedsskiftet oktober/november,

- Det unge laget fra VM har blitt ett år eldre. Det er mange av de samme spillere fra VM som skal være med i supercupen. Men nå har vi mer rutine, så jeg håper og tror vi kan heve oss, mener Hedin.

Børge Lund og Kjelling klare
Børge Lund har for første gang takket ja til landslagsspill under Hedins ledelse. Skader og stor belastning har ført til at han har måttet takke nei tidligere.

- Børge kjenner seg frisk og har takket ja. Det er jeg veldig glad for. Det blir spennende å ha han med for første gang for meg. I tillegg er Kjelling i form og det er viktig, sier Hedin.