Greys Anatomy
Greys Anatomy

Dette visste du ikke om «Grey's Anatomy»

Serien skulle egentlig hete «Forviklinger». Les flere morsomme fakta her.

I stedet for «Forviklinger», som jo er seriens hovedingrediens, endte produksjonen til slutt opp med tittelen på en bok skrevet av Henry Gray: «Gray's Anatomy of the Human Body».

Bartenderen Joe har blitt bok

Produsentene på suksesserien lanserte nylig en roman som skildrer livene til to av seriens mindre karakterer, bartenderen Joe og sykepleieren Debbie. Boken er skrevet i bloggform og skal visstnok avsløre en hel masse sladder på resten av karakterene i «Grey's».

Hver episode av serien deler navn med en sang av en populær artist. Flere episoder har fått navn fra The Beatles og R.E.M-sanger.

Skrevet inn som Georges kontrast

Alex Karev var ikke en karakter i originalmanuset av serien. Hans karakter ble skrevet inn etter hvert, rett og slett for være en kontrast til Dr. George O'Malley. Siden han ikke var med i den originale piloten, ble hans senere enten filmet igjen eller lagt inn digitalt.

Da Sandra Oh stilte på audition var det i utgangspunktet for rollen som Dr. Bailey.

Rob Lowe sa «nei takk»

Addison
Addison
Rob Lowe skulle egentlig ha rollen som Dr. Derek Shepherd. Men etter audition, da han fikk tilbudet, sa han «nei takk».

Ifølge Isaiah Washington, som fikk sparken etter den tredje sesongen, var også han på audition for akkurat den rollen.

I en av episodene i den første sesongen henger Meredith opp en plakat på sykehuset hvor hun søker etter romkamerater.

Plakaten er bare synlig i et par sekunder, men de observante vil se at det blant detaljene om huset står: «Stemmer du på Bush trenger du ikke søke!».

Fansen krevde mer

Kate Walshs karakter Addison Shepherd skulle egentlig bare være med i fem episoder av serien. Men på grunn av en massiv fanskare som krevde mer Addison bestemte produsentene for å beholde henne lenger.

Se «Grey's Anatomy» på TV 2 hver tirsdag klokken 21.40.

Dersom du ikke klare å vente med å se den spennende fortsettelsen etter tirsdagens episode, kan du gå inn på TV 2 Sumo. Der viser vi neste ukes episode allerede fra klokken 22.30.

Dette forutsetter at du er Sumo-kunde. Les mer om vår web-TV her!

Se «Grey's Anatomy» på TV 2 Sumo her.