Kjersti Tysse Plätzer  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Kjersti Tysse Plätzer (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Opptur for Tysse Plätzer i Russland

Avsluttet sin internasjonale karriere med seier i Russland.

Saransk, Russland (NTB): Kjersti Tysse Plätzer avsluttet med stil og fikk en flott revansj for det mislykkede VM-løpet da hun sikret seg seieren i Challenge-cupen i kappgang lørdag.

Hun gikk ti kilometeren på 42.45 minutter, var i mål som tredje kvinne, men de to russiske jentene som var foran henne gikk utenfor konkurranse. Dermed innkasserte hun nok en seier, noe som betyr at hun har vunnet seks av sju Challenge-konkurranser denne sesongen.

- Jeg var så lettet da jeg gikk over mål. Da visste jeg at karrieren, i alle fall på det internasjonale planet, var over. Jeg trengte virkelig denne avslutningen, for etter at jeg ble disket og mislyktes i VM, opplevde jeg tre veldig tunge uker.

- Før start i dag var jeg fryktelig spent og nervøs, men det gikk veldig bra, og jeg skal ikke nekte for at det er utrolig deilig å avslutte slik, sa Kjersti Tysse Plätzer til NTB etter årets internasjonale sesongavslutning i kappgang.

For Kjersti er det likevel ikke helt slutt.

- Nei, det er riktig. Jeg skal gå KM 28. september for å sikre klubben noen ekstra poeng, men resten av september skal jeg slappe av mest mulig. Jeg skal jobbe 50 prosent, men utover det blir jeg bare husmor og mamma, sa Norges beste kappgjengeren på kvinnesiden gjennom alle tider.

Verken Trond Nymark som klarte en flott sølvmedalje på 50 kilometeren i VM, og Erik tysse som gjorde det best på 20 kilometeren i Berlin, gikk i Saransk. Nymark følte seg ikke i form, men Erik Tysse skal bli pappa og terminen var 19. september.

(NTB)