TV 2s sykkelekspert og utholdenhetstrener Johan Kaggestad fulgte miniserien om Tahir og Vidar i sommer. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
TV 2s sykkelekspert og utholdenhetstrener Johan Kaggestad fulgte miniserien om Tahir og Vidar i sommer. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Kaggestad: - Bør kjøre for både Thor og Edvald

Sykkeleksperten enig med Thor Hushovd.

- Lille Norge trenger absolutt ikke å ha én kaptein, sier Hushovd til VG om Kurt Asle Arvesens utspill om at Norges lag bør kjøre for Edvald Boasson Hagen i VM.

Hushovd får full støtte av TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

- Bør se det an
- Jeg er helt enig med Thor. De bør se det an underveis og det kommer helt an på løpsutviklingen. Dette får de bli enige om underveis, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

Han mener Norge bør sykle for både Hushovd og Boasson Hagen.

- Det kommer ikke til å skje noe før det er to runder igjen. Det er helt avgjørende at laget blir enige om at det er de to man kjører for. Når vi er så heldige at vi har ni ryttere i VM bør vi kjøre for disse to og styrke deres sjanser.

Prov på god form
Kaggestad sier man ikke må se seg blind på Boasson Hagens suksess i Tour of Britain.

- Tour of Britain er et middels stort ritt. Eneco Tour og Polen rundt er vesentlig større - det ser man på deltakelsen. Mange av de store rytterne tar Tour of Britain som trening før VM, sier han.

Men fire strake seirer er uansett godt å ta med seg for supertalentet.

- Det er fint at han vinner. Det viser at han er i god form og er en meget dyktig syklist, sier Kaggestad.