Skal vi danse
Skal vi danse
Skal vi danse: Programledere Pia Lykke og Kristian Ødegård (Foto: Scanpix)
Skal vi danse: Programledere Pia Lykke og Kristian Ødegård (Foto: Scanpix)

Pia og Kristian om dansepremieren

Vi spurte: hva er det verste som kan skje?

Da Guri Solberg fortalte at hun var gravid begynte jakten på hennes programleder-erstatter i «Skal vi danse».

Tidligere i sommer ble det kjent at Pia Lykke skulle fylle hennes sko på parketten. Med seg skulle hun, som Guri har hatt, få med seg Kristian Ødegård.

Jobbet mye i sommer

Da de to ble introdusert som årets programleder-duo hadde de ikke jobbet sammen tidligere, og hadde nettopp blitt kjent da de traff pressen for første gang.

I sommer har de tilbragt mye tid sammen, men de forteller at det ikke har blitt lagt inn noen spesielle team building øvelser. De har forøvrig oppdaget at de liker å gjøre ting litt forskjellig.

– For meg er det veldig viktig å være godt forberedt med manus ogsånn. Litt psykisk, så har jeg kortene foran meg. Men det gir meg en trygghet. Sånn at jeg ikke tenker at nå ligger det noe foran meg i to timer som bare flyter rundt, sier Pia.

Liker å overraske

For Kristian er det litt annerledes når han nå begynner den tredje sesongen som programleder.

– Jeg liker å være godt forberedt på de tingene som må være riktig, men så liker jeg å ha noenting i bakhand som jeg kanskje ikke har snakket med alle om. Da mener jeg ikke i forhold til deg, Pia, forsikrer Kristian.

– Men i forhold til dommere for eksempel. Jeg liker ikke si alt jeg skal si på sending på forhånd. Det er kanskje litt motsatt av deg, det, smiler han til Pia.

– Ja, jeg er sånn som gjerne vil sjekke: «Ler folk nå? Fint, da sier jeg det akkurat sånn.» Men det gir jo en veldig fin energi det å gjøre noe man ikke helt vet og og ikke har forberedt. Jeg håper at jeg kommer litt i den modusen etterhvert, sier Pia.

Møter gira deltakere på bakrommet

Det ser ut som om hun kan få det sånn fortere enn hun tror. I år er det nemlig Pia som skal stå på bakrommet, mens Kristian leder showet i front.

– Der kan jeg jo ikke være forberedt. De kommer jo ikke til å høre hva jeg sier engang de vil jo være så gira. Jeg må bare henge med, det er jo gøy.

Det verste er at dansen stopper opp

Dagen før den store dagen var de to ganske rolige i forhold til det de skulle gjennom. Når TV sendinger går direkte er det likevel mye som kan gå galt.

– Det verste som kan skje er jo at noen mister hverandre i bakken og knekker kragebenet – at dansen stopper opp. Det er jo dansen som er viktigst og dersom noe går galt der har vi jo ingen plan B, forteller Kristian.

– Det er som i livet ellers. Og bortsett fra det, skulle vi snuble eller si noe feil – dette er jo noe av det minst viktige i verden. Man kan jo si noe feil og det er kjempeflaut, men det skader forhåpentligvis ingen, sier Pia.

Det kan bli litt «hoi, hoi»

Det er Kristian definitivt enig i.

– Det er bedre å si feil ting og snuble og likevel klare å ha god kjemi. Det verste som kan skje for vår del er jo at vi blir stive og ikke kommer igjennom skjermen.

– Da er det bedre at det blir litt «hoi og hoi», skyter Pia inn.

– Det er bra du sier det, smiler Kristian lurt.