John Arne Riise (Foto:  /AFP)
John Arne Riise (Foto: /AFP)

Stoler på Roma

Sjekk dagens oddstips fra TV 2 Sporten.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 17. september, frist kl. 18.55:
85 Dinamo Zagreb - Anderlecht H 2,00
95 Basel - Roma B 1,80

Totalodds: 3,60

Gode forutsetninger for hjemmelaget
Europa League. Dinamo røk ut for Salzburg i Champions League-kvalifiseringen tidligere i høst. På vei til gruppespillet i denne turneringen kunne de tillate seg å tape 0-2 borte for skotske Hearts, etter å først ha vunnet 4-0 på eget gress. Vertene har kun avgitt to poeng på de syv første kampene i den kroatiske ligaen. Kaptein Biscan (f) mister trolig kveldens oppgjør.

Anderlecht er ute av form i den hjemlige serien og tapte fortjent for svake Saint-Truiden i helgen. Belgierne kommer inn i turneringen etter å ha fått juling av Lyon i begge kampene i CL-kvalifiseringen. Forsvaret har ikke fungert etter at sentrale Wasiliewski skadet seg stygt for et par uker siden. På midtbanen savnes Polak, og i tillegg ser duoen van Damme (f) og Suarez (a) ut til å miste kampen.

Dinamo har hjemmebanefordel og møter et for anledningen svekket bortelag. To ganger pengene fortjener innsatser.

Gjestene flere hakk bedre
Europa League. Basel hadde en meget takknemlig vei til dette gruppespillet med motstand fra Andorra, Island og Aserbajdsjan i kvalifiseringen. Lørdag sikret et straffespark på overtid den første seieren på seks forsøk i den sveitsiske ligaen.

Roma tok sesongens første trepoenger på tredje forsøk da John Arne Riise fant nettmaskene på overtid i helgens bortekamp mot Siena. Gjestene rotet bort 3-1-ledelsen i bortekampen mot Kosice i siste kvalrunde i denne turneringen, før det ble 7-1-seier i returen. Den nybakte sjefen Claudio Ranieri har noen fravær av overkommelig betydning.

Roma er blant de selvskrevne favorittene til å gå til topps i historiens aller første Europa League. Basel skal være et overkommelig hinder til konkurransedyktige 1,80.

Vurdert av Magnus Wattne