Erik Hamren  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Erik Hamren (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Hamrén ønsket i Sverige

Svensken kan være tapt for RBK etter denne sesongen.

Trondheim (TV 2 Sporten): For mange i Sverige ønsker trøndernes trener som ny sjef for det svenske landslaget.

Rosenborg ønsker seg en ny avtale med Hamrén når kontrakten går ut etter neste sesong, men TV 2 vet at klubben frykter at svensken kan takke seg for seg på Lerkendal tidligere til fordel for den attraktive sjefsjobben i hjemlandet.

Jeg er beæret over å bli nevnt i den sammenhengen

Diskusjoner i Rosenborg
- Jeg og Hamrén snakker om det meste på mitt kontor, og vi har også snakket om den aktuelle jobben i Sverige. Hva konlusjonen ble i de samtalene holder vi for oss selv, sier Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Hvis jeg skal si et navn, blir det Erik Hamrén

- Det er veldig mange bra kandidater til en slik jobb. Det skal være timing og slike ting, og jeg går ikke rundt og funderer på det. Jeg har full fokus i den klubben jeg jobber i, og det er det viktigste, sier Erik Hamrén.

Backe vil ha Hamrén
Broderfolket holder på å finsikte kandidater til å ta over det svenske landslaget etter Lars Lagerbäck neste år, og tidligere Svennis-kompanjong Hans Backe er blant dem som peker på Erik Hamrén som det beste alternativet.

- Hvis jeg skal si et navn, blir det Erik Hamrén, sier Hans Backe i et intervju med svensk TV 4.

Backe, som blant annet har vært trener i Stabæk og FC København, får støtte av kanalens eksperter.

- Det er også vårt navn, sier Patrick Eckwall og Olof Lundh.

- Han har vunnet i Danmark med Aalborg og vinner nå og har fått fart på Rosenborg, sier Lund til den svenske TV-kanalen.

Hamrén beæret
- Jeg er beæret over å bli nevnt i den sammenhengen. Det betyr at jeg har gjort noe bra over lenger tid, sier Hamrén.

I 2003 ble det storm rundt Åge Hareides avgang til fordel for det norske landslaget. Blir det aktuelt for svenskene å hente Hamrén, håper Hoftun på en ryddigere prosess enn det som var tilfelle da.

- Jeg opplevde jo styret rundt Hareide som spiller, og det var ikke bra. Det er alltid viktig å spille med åpne kort. Nå kjenner jeg jo Hamrén ganske godt etter hvert, og føler meg trygg på at han vil gjøre det hvis det blir aktuelt, sier Hoftun.