Sjokkvideo av Jackson offentliggjort

Mens flotte filmtrailere fra den kommende «This Is It»-dokumentaren henrykker Michael Jackson-fansen, dukker det opp et annet filmklipp – der Jackson innrømmer sin avhengighet av smertestillende midler.

Dette er ifølge The Sun eneste dokumenterte tilfelle der popkongen innrømmet misbruket som kan ha ført til hans død. Avisen har lagt ut videoen, som også er å se på YouTube.

Opptaket viser Jackson som i 2007 blir intervjuet av en advokat i forbindelse med rettssaken som hans tidligere manager i årene 1996-2003, Dieter Wiesner, anla mot ham for kontraktsbrudd og bedrageri – med et krav på 45 millioner dollar.

I rettsintervjuet blir Jackson spurt om sin medikamentavhengighet. Dette fordi Jackson selv hadde hevdet at han var så «høy» at han ikke husker å ha signert en avtale med Wiesner. I opptaket sier han stadig «det vet jeg ikke», «det husker jeg ikke», «det kan det ha vært».

Men på et direkte spørsmål fra advokaten om han var under innflytelse av piller eller alkohol som nedsatte hans evne til å forstå hva han gjorde, svarer Jackson: – Det kunne ha vært medikamentene, ja.

Han innrømmer også at det «lett kunne ha vært smertestillende piller». Når advokaten spør om fullmakten han gav Dieter Wiesner ble gitt mens han var påvirket av reseptpliktig medisin, svarer Jackson: – Det kan det sannsynligvis ha vært. Sannsynligvis, ja. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2