Erik Langerud  (Foto: TV 2/)
Erik Langerud (Foto: TV 2/)

- Skammelig av Vålerenga

- Skammelig, sier Lyn-direktør Erik Langerud om VIFs radioreklame, der prest Einar Gelius begraver den hardt prøvede klubben.

- Dette synes jeg er et skammelig eksempel på hvordan det ikke bør være. Dette er jo ikke supporteren Gelius som uttaler seg, dette er presten Gelius iført prestekjole og med et budskap vi normalt forbinder med noe helt annet enn fotballkamp, sier Langrud på kveldens Sportstabloid.

Se Davy Wathnes Sportstabloid på TV 2 SPORT kl 21.30 og på TV 2 Zebra kl. 23.40.

Les også: Se tabellen uten Lyn
Les også: - Bør gi motstanderne poengene mot Lyn

Gelius begraver Lyn
Oslo-rival Vålerenga - som møter Lyn til ny naboduell førstkommende søndag - gjør sitt for å piffe opp stemningen.

I en ny radioreklame tar kjendisprest - og innbitt VIF-supporter - Einar Gelius farvel med Lyn, i det som skal være en fiktiv Lyn-begravelse.

Se filmsnutten fra VIF-tv her:

339061

- Vi er nå samlet for å minnes en gammel kjenning som har vært med oss siden 1896. Pen i tøyet og dannet i målet - en ekte pappagutt fra vestkanten. Livet ditt har vært en rekke kamper, men ofte har du stått i striden alene. For de rundt deg har vært mer opptatt av hagestell og båtpuss, når du har behøvd dem som mest, sier Gelius.

Og fortsetter:

- Den siste tiden har vært spesielt tung og det er trist at vi ikke får møte deg igjen. Vi lyser derfor fred over ditt minne. Kom og se Vålerenga ta avskjed med Lyn søndag klokken 20.00.

Gelius: - Balansegang
Einar Geluis var forhindret fra å komme i Sportstabloid, men sier dette til i vif.no:

- Som prest er det en balansegang i forhold til hva jeg stiller opp på. Men dette er først og fremst humoristisk og jeg fant ut at dette kunne jeg være med på.

Einar Gelius  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Einar Gelius (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Vålerengas mediesjef Svein Graff møter Langerud til debatt i Sportstabloid.

- Vi respekterer synspuntene til Lyn, og vi var klar over at det kunne være en radioreklame som provoserte. Vi har kjørt radioreklame foran hver eneste hjemmekamp. Den røde tråden har vært bruk av humor. Nå provoserer vi nok Lyn, men vi ønsker å ha temperatur før et byderby i Oslo.

- Skuffende
Langerud synes Vålerenga slår en motstander som ligger nede.

- Nå er Lyn i en situasjon der det ikke handler om tre poeng på søndag, det handler ikke om Adeccoliga eller Tippeliga, det handler om hele klubbens eksistens. 40 ansatte som står i fare for å miste jobben, og man omtaler dette som en begravelse. Det synes jeg er veldig skuffende. Og igjen at en prest i den norske kirke tar på seg prestekjolen og står og begraver Lyn, synes jeg nesten er enda verre.