Rafael Benitez  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Rafael Benitez (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Premier League-klubber må slanke stallen

Nye regler tvinger engelske storklubber til å kvitte seg med spillere.

De 20 klubbene i Premier League har vedtatt nye regler som vil sørge for at de største klubbene må slanke sine store spillertropper.

Før sesongen starter er hver klubb forpliktet til å registrere en spillertropp på 25 spillere over 21 år – hvor åtte av disse spillerne må være såkalt egenproduserte, det vil si at de må tilknyttet en engelsk klubb i minst tre år før de er fylt 21.

Liverpool ille ute
I praksis betyr dette at en klubb ikke kan ha mer enn 17 spillere over 21 år som ikke er egenutviklede, melder The Guardian.

- Dette er noe som oppmuntrer en ungdomssatsing og det å gi unge spillere sjansen. Er man ikke blant de 17, så får man ikke spille. Ingen kan stoppe en klubb fra å kjøpe en utenlandsk 25-åring, men gjør de det så må de i all fall kvitte seg med en annen spiller, sier Premier League-sjef Richard Scudamore til The Guardian.

Verst rammet av de nye reglene vil trolig Liverpool bli.

- Vil føre til ungdomssatsing
Anfield-klubben har 56 registrerte profesjonelle spillere i sin tropp, hvor 23 kjemper om de 17 plassene i troppen som er tilgjengelig for de ikke egenproduserte spillerne.

- Dette er regler vi mener vil føre til at klubbene øker sine investeringer i sin ungdomsavdeling. Intensjonen er å gjøre det lettere å utvikle egne spillere fra ungdomsavdelingen til førstelaget, sier Premier Leagues direktør for spillerutvikling, Ged Roddy.

De nye reglene vil tre i kraft fra og med neste sesong.