HamKam, supportere  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
HamKam, supportere (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

HamKam reddes i siste sekund

Og daglig leder ser ut til å slippe å pantsette huset.

En enorm redningsaksjon ser ut til å få en lykkelig slutt for HamKam.

- Vi har den siste lille innspurten igjen, men regner med å komme i mål enten i kveld eller i morgen, sier daglig leder Tor Rullestad til TV 2 Sporten etter mandagens styremøte.

Tidligere på dagen manglet hamarsingene rundt en halv million kroner på de fire millionene de trengte likviditetsmessig for å unngå å måtte begjære oppbud.

- Kronebeløp ønsker vi ikke å si noe om nå. Det gjenstår noen avklaringer, men vi har mange gode løsninger, så sjansene er svært, svært gode, sier Rullestad.

Takknemlig
Pengene har kommet etter en hektisk redningsaksjon i helgen.

- Det har vært helt utrolig, og jeg vil bare si tusen takk til alle som har bidratt, sier Rullestad.

Satset huset
Selv var han villig til å sette huset på spill for klubben, men dersom de siste finansieringsbitene lar seg pusle i sammen, kan Rullestad og familien puste lettet ut.

- Jeg tror det er noen der hjemme som er glade for det, sier HamKam-lederen til TV 2 Sporten.

Også andre i klubben har gått foran for å redde HamKam. Både keeper Ivar Rønningen og kaptein Vegar Bjerke ga 100 000 kroner av egen lomme.

Fortsatt trøbbel
I tillegg har alt fra privatpersoner til næringslivet både ringt og troppet opp personlig på Briskeby forteller Rullestad.

Klubben har allikevel betydelige utfordringer med en gjeldsakkord som fortsatt ikke er i boks. Den belgiske agenten Ton Poldner har foreløpig nektet å godta akkorden.

- Jeg vil ikke si noe om enkeltkreditorer, sier Rullestad.