Kjetil Rekda  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kjetil Rekda (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Rekdal: - Absurd om vi rykker ned

Aafk-treneren ber NFF redde Lyn.

Ålesund(TV 2 Sporten): - Det blir en absurd situasjon hvis Lyn går konkurs og alle poengene blir nullet ut. Konsekvensene vil stride mot alt som heter fair play, mener Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

LES OGSÅ: Alle Lyns kamper anulleres ved konkurs - se tabellen uten Lyn

Aalesund er det laget som blir hardest rammet dersom Oslo-klubben ikke klarer å skaffe nok penger til å fortsette driften ut sesongen.

Sunnmørslaget mister seks poeng og havner sist i Tippeligaen.

Rekdal mener Norsk Toppfotball og Fotballforbundet snarest må komme på banen med en plan for å sikre at Lyn fortsetter ut sesongen.

- Alle må jobbe for Lyn
- Her må de sette inn alt de har av krefter for å berge Lyn. Hvis Lyn går konkurs vil det ramme mange uskyldige tredjeparter. En ting er at Aalesund plutselig havner nederst på tabellen, det kan vi kjempe oss ut av. Men hva for eksempel med Fredrikstad som skal møte Lyn i siste runde? De risikerer å rykke ned uten engang å få spille siste runde, sier Rekdal.

I verste fall må de tillate Lyn å spille med rent juniorlag de fire siste kampene

- Det blir en helt uvirkelig situasjon. Alle gode krefter må jobbe for at Lyn kan fullføre sesongen, sier han.

Kritisk til fotballforbundet
- Alle visste at Lyn kom til å slite med økonomien denne sesongen. Når fotballforbundet og lisensnemda velger å la de starte sesongen må de sammen sørge for å legge forholdene til rette slik at de kan avslutte den også. I verste fall må de tillate Lyn å spille med rent juniorlag de fire siste kampene, sier Rekdal.

Han mener også at Lyn må få anledning til å selge spillere på forskudd for å skaffe penger.

Savner informasjon
Aalesunds klubbdirektør, Henrik Hoff, deler Rekdals bekymringer.

Han er sterkt kritisk til den manglende informasjonen fra NFF underveis i sesongen.

- Vi har ikke fått noen signaler underveis om hvor ille det står til i Lyn. Med så mye på spill burde de i det minste ha informert de andre klubbene. Jeg har sagt klart fra til NFF om hva jeg mener om den manglende informasjonen. Men jeg kan ikke tro annet enn at dette vil løse seg til det beste for alle.

Taper minst 20 millioner
Aalesund styreleder Torill Hole Standal sier at klubben regner med å tape minst 20 millioner kroner hvis klubben rykker ned som følge av en Lyn-konkurs.

- Det er bittert å tenke på. Men jeg satser på at det kommer til en løsning slik at vi får en rettferdig avslutning på sesongen, sier hun.